TUDOREL TOADER: Legea recursului compensatoriu, iniţiată sub guvernarea anterioară

E.M.
Politică / 2 decembrie 2018

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează că Legea recursului compensatoriu a fost iniţiată de guvernarea anterioară, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus să fie 3 zile considerate ca efectiv executate la 30 de detenţie în spaţii necorespunzătoare, iar Parlamentul a aprobat 6 zile. Toader subliniază că "studiul de impact se face în procedura de legiferare şi nu în faza de aplicare a legii".

Ministrul Justiţiei face pe Facebook, o serie de precizări legate de recursul compensatoriu. El manţionează că, la data de 17 noiembrie 2016, prin adresa nr.68/86950, Ministerul Justiţiei a înaintat CSM, spre avizare, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare.

În 29 noiembrie 2016, prin Hotărârea nr. 1533, plenul CSM avizează favorabil proiectul de lege, cu observaţii.

"La punctul 2 din aviz se prevede faptul că, "în principiu, măsura compensatorie propusă nu ar trebui să devină incidentă doar pentru calculul pedepsei ce poate fi considerată executată în vederea acordării liberării condiţionate. În opinia Plenului, compensaţia pentru persoanele care execută pedepse privative de libertate în condiţii de supraaglomerare severă devine efectivă doar dacă măsura propusă de proiectul de act normativ vizează considerarea ca executate efectiv a celor 3 zile din pedeapsa aplicată, pentru fiecare perioadă de 30 zile executate în spaţiul necorespunzător'", arată Tudorel Toader.

Toader ţine să precizeze că proiectul de lege a fost transmis de la Guvern către Senat, prima cameră sesizată, la data de 31 ianuarie 2017, dată anterioară învestirii sale în demnitatea de ministru al Justiţiei.

El mai menţionează că "forma iniţială prevedea faptul că, în vederea acordării liberării condiţionate, la 30 de zile de pedeapsă, executată în condiţii necorespunzătoare, se consideră executate 3 zile de pedeapsă, iar raportarea se făcea la 3 mp pentru fiecare deţinut".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Gandire de oameni ingusti!Peste 1-6 luni tot ieseau din puscarie si faceau aceleasi probleme .Din pacate pedeapsa cu inchisoarea pe viata este rara.Nici pedeapsa cu moartea nu mai exista.Asa ca din cand in cand vor mai iesi din puscarie tot felul de cretini.

    Parohia lui TT-i ,, VARZĂ a la CLUJ " : legi,coduri,proceduri etc... ; hoţi-s eliberaţi de HOŢI: violează,omoară,fură pistoale etc... nederanjaţi JUSTIŢIA E DEFECTĂ. PÂNĂ CÂND ????????

    Ati uitat cand Tudorel propunea ca cei care au stat in conditii improprii in penitenciare in perioada iunie 2012 – octombrie 2017, sa beneficieze de o despagubireintre 5 – 8 Euro pentru fiecare zi de detentie. Doamne ce popor rabdator. Francezii se răscoala ca au motorina prea scumpa si le-a scazut nivelul de trai. La noi mototina e mai scumpa ca benzina si daca o raportam la salariu e vai si amar de pielea noastra. Asa este cand te conduc Mafioti si Hotii. Dormi popor român, Infractorii, Mafioții și Hoții veghează pentru tine. 30 ani condusi de Mafioti, Hoti si Infractori, asta este clasa politica din Romania. Unde este SRI-ul, unde este Justitia, unde este DNA-ul, cand partidele dupa ce ies la guvernare, in fiecare judet se intalnesc si pun sefii la toate institutiile publice si la companiile de stat.

    Aveti dreptate ca am fost condusi 30 ani de mincinosi,hoti,mafioti si infractori,incepand din varful statului.Numai ca pe majoritatea noi le-am dat votul,plus ajutati din afara.Oamenii politici si in special din fruntea statului,cu cat au mai multe infactiuni,sunt ajutati din afara fiind mai usor de manipulat in interesul lor.Asa a fost distrusa tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb