TUDOSE, DESPRE CREŞTEREA ACCIZEI LA COMBUSTIBIL: "Lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină; încercăm să punem lucrurile la loc"

S.A.
Companii #Transporturi / 13 august 2017

"Lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină; încercăm să punem lucrurile la loc"

Premierul Mihai Tudose a afirmat vineri, referindu-se la proiectul de act normativ privind creşterea accizei la combustibil, că Executivul încearcă să pună "lucrurile la loc", deşi de câteva zile "toată lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină", potrivit Agerpres.

Întrebat, într-un interviu difuzat la Realitatea TV, dacă vrea să mărească acciza la combustibil, şeful Executivului a răspuns: "N-aţi înţeles foarte rău, dar nu aşa cum a înţeles toată lumea, că de o zi-două toată lumea e înnebunită că ia foc pompa de benzină. (...) Încercăm să punem lucrurile la loc. Când am scos acciza, preţul la pompă n-a scăzut. Încercăm s-o punem la loc. Dacă creşte preţul la pompă, o să avem o altă discuţie cu companiile distribuitoare şi producătoare. (...) Noi am scos acciza nu ca să le facem lor profit, ci ca să încercăm să ducem preţul mai jos. N-a funcţionat, o punem la loc".

Totodată, premierul Tudose a precizat că este nevoie de bani pentru infrastructură, autostrăzi, spitale. El a afirmat: "Avem nevoie de bani pentru infrastructură, pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru o mulţime de lucruri şi în fapt nu există pe planeta asta un guvern care să spună «nu mai avem nevoie de bani, am făcut tot ce ne trebuie, gata, suntem în regulă». Dar dacă tot e aşa, hai să accelerăm, fiindcă suntem un pic întârziaţi cu nişte lucruri. (...) Haideţi să fim sinceri. Am scos taxa de stâlp, celebra taxă de stâlp, de care plângea toată lumea, marile companii - «vai, ne-aţi omorât, ne-aţi lovit la operaţie». (...) Aţi văzut că s-a ieftinit ceva? Nu. Păi nu-ţi vine să le-o pui la loc?".

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a publicat recent un proiect de ordonanţă privind modificarea Codului fiscal prin care intenţionează să readucă accizele la carburanţi la nivelul din anul 2016, creşterea fiind propusă pentru că au scăzut încasările la buget din această taxă cu 634,3 milioane lei, iar preţurile la motorină sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, după Luxemburg şi Bulgaria.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Minciunile din Programul de Guvernare P.S.D., trebuie sustinute cu bani reali, nu?!De ce nu pleaca tot acest guvern de marionete acasa, de ce nu se ajunge la singura solutie rationala posibila, ALEGERI ANTICIPATE!????

    1. Romania arer cei mai ieftini carburanti din UE si asta se vede din sirurile nesfarsite de masini de pe soselele nostre subdimensionate. Carburantii nostri diesel, benzina sau GPL sunt cu 50% mai ieftini decat in UE. Hagiu nu protesteaza cand cumpara motorina cu 1,83 EU din Italia dar protesteaza cand o cumpara cu 0,98 din Romania. Cu ce cred Hagiu&compania ca Romania poate construi autostrazi angaja politisti, SRI-sti, jandarmi, paznici la paznic, plus sa mai ramana de furat si pentru firmele straine si politicienii autohtoni? Un pret de 1,4 EUR/litru cat este media europeana ar insemna peste 6 lei pe litru . Drept este ca avem un guvern de rahat ghidonat din afara tarii dar m-am saturat de teme false aruncate pe piata de propagandisti.

    ....Da puneti la loc accizele,,,Ati mintit in campanie (santaj curat) si acum veniti sa va vaietati ca nu aveti bani,

    Apropo de taxa de stalp....Prin eliminarea taxei au crescut randamentele la societati si ati luat impozite pe profit mai mari sau dividente cu nemiluita..Ce-ati facut cu RomGaz.Trans Gaz...Trannselectrica...etc... .. 

    ..Inafara de dividentele aferente profitului din anul financiar 2016 le-ati luat si din rezervele lor. 

    In campania electorala ati zis ca o sa infiintati asa zisul Fond Suveran De Dezvoltare si Investitii la care vor participa peste 200 de companii nationale printre acestea Hidroelectrica Romgaz Transelectrica si ca dividentele aferente vor ramane pentru capitalizarea companiilor ....Si ce-ati facut in final cu aceste companii...l??? ati luat si "pielea" de pe ei.....

    In final totusi nu este rusinos sa vorbiti.......si sa mintiti cetateni.... 

    Abureli si frectii la '' picere'' din lemn,ce spune nenea asta din postul de premier!Adica se duce la aia de scot petrolul si vand carburanti la pompa,sa ii traga de urechi daca urca pretul dupa ce el mareste acciza.

    Problema lui Dragnea e mai mare ,acum ca a scapat porumbelul,ca citeste carti.Daca ar fi tacut ,ramanea filozof.In mai bine de un sfert de secol de cand e in politica ,nu am retinut nicio idee,nici macar o fraza.Pacat ca citeste ...carti,ca nu se vede! Dupa cum vorbeste ,nu a trecut de nivelul cartilor cu ilustratii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb