"TUI Travel" şi TUI AG fuzionează

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2014

Companiile dau naştere celui mai mare operator de turism, cu o valoare estimată la 6,5 miliarde euro

Cel mai mare tour operator din Europa, "TUI Travel" Plc din Marea Britanie, şi acţionarul său majoritar, TUI AG din Germania, au ajuns la un acord de fuziune în baza căruia vor crea un grup cu o valoare de piaţă de circa 6,5 miliarde euro (8,4 miliarde dolari).

Cele două societăţi vor realiza tranzacţia în acţiuni după ce aceasta a fost aprobată de board-urile lor, respectiv recomandată investitorilor.

Entitatea combinată va realiza economii de 100 de milioane de euro din integrarea operaţiunilor - pe segmentul taxelor şi al beneficiilor din eliminarea funcţiilor care se suprapun, potrivit "TUI Travel".

Preşedintele consiliului de supraveghere din cadrul TUI AG, Klaus Mangold, a declarat: "Beneficii importante operaţionale şi financiare sunt aşteptate din integrarea verticală, care va aduce atât câştiguri în privinţa eficienţei, cât şi creştere datorită noii structuri a grupului".

Listarea principală a noii companii va fi la Bursa din Londra (London Stock Exchange), iar cea secundară - la cea din Frankfurt. Acţionarii "TUI Travel", inclusiv cei ai TUI AG, vor primi un dividend interimar de 20,5 pence pentru fiecare titlu "TUI Travel" deţinut. TUI AG va propune board-ului plata unui dividend de 0,33 euro pentru anul fiscal care se încheie în 30 septembrie, după un dividend de 0,15 euro în anul anterior.

Acţionarii TUI care nu au în proprietate şi titluri "TUI Travel" vor primi 0,399 titluri în noua companie pentru fiecare acţiune deţinută la tour operatorul britanic. Investitorii TUI AG vor deţine 54% din entitatea combinată, iar cei ai "TUI Travel" - restul de 46%.

Acţionarii TUI AG îşi vor exprima votul privind fuziunea în cadrul unei adunări generale extraordinare programată la finele lunii octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb