TURCAN: "Curtea Constituţională este un instrument politic prin care PSD urmăreşte să controleze şi alte instituţii"

J.P.
Politică / 20 noiembrie 2020

"Curtea Constituţională este un instrument politic prin care PSD urmăreşte să controleze şi alte instituţii"

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, joi seara, că PSD foloseşte Curtea Constituţională a României (CCR) ca pe un instrument politic prin care încearcă să controleze şi alte instituţii ale statului, conform Agerpres.

"Este deja evident pentru toată lumea că această instituţie atât de importantă în respectarea legii a devenit instrument politic. Nu este un secret. Pur şi simplu, toate deciziile CCR au fost sincronizate şi cu discursul public, şi cu deciziile interne ale PSD. Uneori, au fost situaţii în care păreau că nu le-ar da dreptate, dar de fapt ele reflectau o reglare de conturi în interiorul PSD. (...) Menţinerea lui Florin Iordache, autorul moral al Ordonanţei 13, de măcelărire a justiţiei şi de favorizare a infractorilor, într-o funcţie în Consiliul legislativ (...) arată cât de clar prin CCR, practic, urmăresc să controleze politic şi alte instituţii ale statului. Prin CCR controlează şi Consiliul legislativ, şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, şi Avocatul Poporului", a spus Turcan, la Realitatea Plus.

Raluca Turcan consideră că s-a ajuns ca CCR să favorizeze infractorii.

"CCR favorizează infractorii, aşa cum şi PSD, la guvernare şi cu majoritatea parlamentară, favorizează infractorii - şi o spun cu maximă responsabilitate, pentru că putem lua articole de lege mutilate în Parlament care favorizează infractorii. Am uitat oare cum au fost puşi în libertate infractori periculoşi, care după aceea au recidivat cu fapte extrem de grave, de la viol şi crimă? Am uitat oare cum marii corupţi au fost puşi la adăpost prin tot felul de modificări legislative care să îi scoată în afara ispăşirii pedepselor?", a adăugat Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a explicat că singura metodă prin care se poate schimba organizarea CCR este modificarea Constituţiei, iar pentru aceasta este nevoie de o majoritate calificată în Parlament.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. A pune presiune pe CCR sau a ataca CCR este totalmente gresit. Statul de drept nu insmena cativa procurori aserviti plasati in puncte cheie si cateva culoare in curtile de apel ci o legislatie solida si predictibila. Raluca Turcan ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a ataca CCR poate de mai multe ori, pana cand intelege ca nu trebuie sa o faca.

    1. Oare nu pot judecatorii Curtii Constitutionale sa iti faca si tie un control la cap.? cred ca imediat ar trebui sa fii pusa in camasa de forta si transferata la Balaceanca,si i-ai scapa si pe romani de prostiile pe care le debitezi si inca pe bani multi din munca lor.!

    Bineinteles ca este total gresit sa ataci CCR, care este garantul respectarii Constitutiei si a legilor tarii, dar a-i cere asa ceva acestei Tufe de Venetia blonde cu figura de maimutza beata este practic imposibil, din cauza IQ-ului ei, specific regnului animal si a tupeului ei maxim, in conformitate cu celebra zicala romaneasca: "prostul pana nu-i si fudul, nu e prost destul"!

    In 30 de ani Justitia din Romania nu a fost in stare sa judece dosarul Revolutiei. Au trecut peste 5 ani de la dosarul Colectiv si Justitia din Romania nu a fost in stare sa gaseasca vinovatii. Cazul Caracal in care politia si procurorii au stat in fata portii pentru ca Dinca sa isi stearga urmele. Justita nu a dat niciun verdict in acest caz. Dosarul 10 august, batuti de PSD, clasat de PNL. Justitia din nou apara sistemul Mafiot. In schimb Justitia primeste pensii speciale si ies la pensie la 50 de ani pentru servirea sistemului si pentru a cheltui pensia speciala. Acelasi lucru primesc si celelalte organe Politia si Jandarmeria.De 30 de ani votam un sistem corupt si plin de Mafioti si Hoti. In continuare iti place sa ii votezi. Cazul Hexi Pharma unde sistemul medical te omora cu zile, ca de altfel si acum cazul de la Piatra Neamt unde sistemul pe fata a omorat oamenii, se va cerceta, verdictul nimeni vinovat. Normal Justitia va taragana cazul ani de zile. Voteaza in continuare sistemul mafiot instituit de PSD si PNL de 30 de ani Romaniei. Aceste clanuri isi numesc oameni fara nicio valoare in toate institutiile statului. PSD=PNL= 1%, tu poti sa faci asta, acum.

    Noa doamna draga,

    Si cand CCR, cu "erata" unora de acolo, s-a sters la fund cu voturile romanilor care l-au dat dra.cului pe basescu, atunci cum a fost CCR ?. A fost mai buna decat acum?  

    Ca noa, ca sa nu-ti zic ceva rau, atunci doara tu ai fost de partea regnului basesc. 

    Asa ca nu mai barfii pe aici, CCR este asa cum a fost.  

    Dar, la barfa ta iti raspund cum cred eu ca ar trebuii sa fie. Curtea Constitutionala din Romania ar trebuii sa fie a Romaniei si a romanilor.

     

    1. Specimenele din CCR nu sunt in stare să apere și să "antreneze" o constituție. "Atletică" ce trebuie să ajute România și românii să aibă o performanță între țări și oameni civilizați ce fac diferența intre " scaun la cap " și " scaune în cap" ce-și tot dau unii altora cum se prind unii pe alții. Indivizii ăștia sunt "esența concentrată" a PCR nu CCR.

      Regnul basesc a avut bojoci si o traistă de ouă să condamne comunismul și să pornească o campanie de dat pe față a securistocomunistoizilor cu privilegii , cunoștințe și relații ce tot au coconit România așa cum un păianjen coconeste victima prinsă in plasa foarte subțire iar coconul țesut tot cu fir subțire ce per ansamblu devine mai periculos decât funia de ștreang.

      saraca de tine ....

      Basescu se ocupa cu totul si cu totul de alte probleme.le stii si tu dar faci pe niznaiu.

    Ce dă D-zeu tot e bine !!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb