Turcia anunţă 30 de arestări în urma unei operaţiuni împotriva SI

Adina Lateş
Anticorupţie / 27 octombrie 2015

Treizeci de persoane suspectate că ar aparţine grupării jihadiste Statul Islamic (SI) au fost arestate marţi, în zori, în oraşul Konya din centrul Turciei, la o zi după o confruntare sângeroasă între poliţia turcă şi militanţi islamişti în sud-estul ţării, informează AFP.

Raidul poliţiei antiteroriste a vizat o serie de locuinţe situate în mai multe cartiere din Konya, localitate considerată drept bastion conservator, a informat agenţia de presă locală Dogan.

Această operaţiune intervine după ce, luni dimineaţă, doi poliţişti şi nouă presupuşi combatanţi ai Statului Islamic au fost ucişi într-un schimb de focuri la Diyarbakir (sud-est), într-una din cele mai grave confruntări care au avut loc pe teritoriul turc de când Ankara s-a alăturat coaliţiei antijihadiste vara trecută.

Poliţia turcă şi-a intensificat operaţiunile împotriva mişcării jihadiste înaintea alegerilor legislative anticipate, care vor avea loc duminică într-un context tensionat, după recentul atentat sinucigaş din 10 octombrie, în centrul capitalei Ankara, ce a fost atribuit jihadiştilor. Atacul s-a soldat cu 102 morţi pe fondul reluării conflictului dintre autorităţile turce şi kurzi.

Statul Islamic este principalul suspect de acest atentat, cel mai sângeros din istoria modernă a Turciei. Patru presupuşi insurgenţi SI au fost inculpaţi şi încarceraţi.

Opoziţia turcă acuză puterea islamo-conservatoare de o atitudine binevoitoare faţă de mişcările jihadiste din Siria, care luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pe care Ankara îl vrea îndepărtat de la putere.

Preşedintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a promis luni să continue lupta împotriva 'tuturor organizaţiilor teroriste' ce ameninţă Turcia, între care Statul Islamic şi rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi organizaţii de extrema stângă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb