Turcia cere ţărilor musulmane să adopte o poziţie clară cu privire la conflictul dintre Israel şi Gaza

G.B
Internaţional / 13 mai 2021

Turcia cere ţărilor musulmane să adopte o poziţie clară cu privire la conflictul dintre Israel şi Gaza

Ţările musulmane trebuie să adopte o poziţie unită şi clară cu privire la conflictul dintre Israel şi mişcarea Hamas din Fâşia Gaza, a susţinut astăzi vicepreşedintele turc Fuat Oktay, care a criticat puterile mondiale pentru simpla condamnare a violenţelor, fără însă a lua măsuri concrete, informează Reuters, citată de Agerpres.

''Ceea ce dorim este să fie luate măsuri active'', a declarat Oktay după slujba desfăşurată în această dimineaţă, care marchează încheierea Ramadanului, luna de post şi rugăciune pentru musulmani.

''Există decizii luate în mod repetat la Naţiunile Unite, există condamnări. Dar din păcate nu s-a obţinut niciun rezultat, pentru că nu este exprimată o poziţie clară'', a adăugat el.

Cel puţin 67 de persoane au fost ucise în Gaza şi şapte în Israel începând de luni, odată cu escaladarea violenţelor dintre Israel şi mişcările palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic. Acestea din urmă au lansat sute de rachete către teritoriul Israelului, multe dintre ele fiind neutralizate de sistemul de apărare antirachetă israelian Iron Dome.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, care a condamnat constant ocuparea Cisiordaniei de Israel şi tratamentul la care sunt supuşi palestinienii, a calificat săptămâna trecută Israelul drept un ''stat terorist''.

Fuat Oktay a subliniat că musulmanii au responsabilitatea de a acţiona. ''Din păcate, când privim ţările musulmane care nu dau dovadă de unitate şi solidaritate, oricine care nu exprimă o poziţie clară este părtaş la ceea ce se întâmplă'', a afirmat oficialitatea turcă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Erdogan care a nenorocit cu terorismul lui o tara intreaga este penibil si periculos in aspiratiile si eforturile lui de a deveni maximus lider muslim.

    Concurenta - cooperare cu Iranul la acest capitol , conex la aspiratiile lui de intrare in UE devine o mare taina si ridica serioase semne de intrebare asupra sanatatii sale cerebrale.... 

    Iordania sa-si ia arabii musulmani din Cisiordania,Egiptul sa-si ia arabii musulmani din Gaza iar Turcia sa-i ia pe cei din Ierusalimul de Est(fiindca tot e Erdogan atat de milos) si s-a rezolvat problema.Si asa arabii sunt ubicuitari,sa mai faca loc si pentru altii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb