Turcia declanşează o anchetă împotriva liderului extremei drepte olandeze pentru insultă la adresa lui Erdogan

G.U.
Internaţional / 16 februarie 2021

Geert Wilders

Geert Wilders

Procuratura din Ankara a anunţat astăzi că a declanşat o anchetă împotriva liderului extremei drepte olandeze Geert Wilders, pentru insultă la adresa preşedintelui turc, după ce acesta l-a descris pe Recep Tayyip Erdogan drept "terorist", informează AFP, conform Agerpres.

Ancheta vizează mesaje ale lui Wilders pe Twitter, ce "conţin insulte scrise şi vizuale" la adresa preşedintelui turc, a afirmat Biroul procurorului.

"Erdogan este un islamist ce reprezintă un pericol mortal şi care incită la ură şi terorism aici în Ţările de Jos", a scris Wilders luni pe Twitter. De asemenea, el a publicat o caricatură ce reprezintă jumătate din faţa lui Erdogan pe un drapel al Turciei şi o altă jumătate pe drapelul grupării Stat Islamic, caricatură însoţită de cuvântul "terorist".

"Niciun cuvânt pronunţat de Geert Wilders şi banda sa de neo-nazişti nu face doi bani. Adevăratul pericol este că guvernele în aparenţă moderate şi decidenţii politici aşa-zişi responsabili din Europa pot să le împărtăşească ideile", a reacţionat directorul pentru comunicaţii al preşedinţiei turce Fahrettin Altun.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a distribuit la rândul său pe Twitter o imagine cu Wilders care îşi atinge vârful nasului cu un stilou, imagine însoţită de cuvântul "imbecil".

Liderul extremei drepte olandeze a mai provocat indignarea Ankarei în octombrie anul trecut, cu un mesaj similar ce îl viza pe preşedintele turc. El a publicat pe Twitter o caricatură cu Erdogan, cu o bombă pe cap, însoţită de cuvântul "terorist". Erdogan a depus atunci plângere împotriva lui Wilders.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pe erdogan il supara adevarul.Are dreptate omul insa a onis sa spuna ca erdogan este un manipulator si un santajist.

    1. Stii care este paradoxul creat de existenta unei canalii la putere ? Faptul ca daca iese public cineva si zice ca "nu e corect" ce face canalia respectiva, nimanui nu-i pasa; dar daca iese cineva si foloseste limbaj trivial, atunci atrage atentia. Nu stiu de ce oamenii nu reactioneaza la cuvinte decente, insa se "autosesizeaza din oficiu" atunci cand limbajul devine contondent. Canalia este Erdogan, Putin, etc..Nu stiu ce hram poarta acest extremist olandez, dar faptul ca este vocal il face auzit. Insa experienta arata ca nu se intampla niciodata ceva bun dintr-un astfel de demers.

      Macar incearca.Nebunul asta de erdogan(nu mai scriu cu litera mare ca nu merita)face ce vrea si toata lumea tace malc.Au scapat SUA de Trump,nimic nu e imposibil!Cine si-ar fi imaginat in urma cu un an asa ceva?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb