Ucraina cere Vestului livrări mai rapide de arme pentru a face faţă presiunii ruseşti

V.G.
Internaţional / 17 ianuarie 2023

Ucraina cere Vestului livrări mai rapide de arme pentru a face faţă presiunii ruseşti

Ucraina a insistat ca Vestul să accelereze furnizarea de arme, în contextul în care oraşul Dnipro este afectat de un atac cu rachete ruseşti care a ucis cel puţin 40 de persoane într-un bloc de apartamente, iar trupele ucrainene sunt supuse unei presiuni sporite pe frontul de est, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Statul Major al armatei ucrainene a declarat ieri că artileria rusă a bombardat aproximativ 25 de oraşe şi sate din jurul Bakhmut şi Avdiika, cele două puncte focale ale încercărilor ruseşti de a avansa în regiunea industrială strategică din estul Donbasului.

Acesta a declarat că Rusia a continuat, de asemenea, să bombardeze peste 30 de aşezări din nord-estul regiunii Harkov şi Sumy, în apropiere de graniţa cu Rusia.

În sud, tirurile ruseşti de mortier şi artilerie au lovit mai multe oraşe, inclusiv capitala regională, Kherson, pe care forţele ruseşti au abandonat-o în noiembrie. Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă.

"Lupte foarte grele continuă în cele două sectoare cheie ale Bakhmut şi Avdiivka", a declarat analistul militar ucrainean Oleh Zhdanov pe YouTube.

"Inamicul atacă în mod constant şi non-stop. Iar noi încercăm să ne menţinem poziţiile. Trupele ruseşti sunt active pe timp de noapte - avem mare nevoie de echipamente de vedere pe timp de noapte", a mai spus analistul militar.

Preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, a declarat în discursul său video de ieri seară că atacul de la Dnipro şi încercările Rusiei de a prelua iniţiativa în război au subliniat necesitatea ca Occidentul să accelereze procesul decizional în ceea ce priveşte furnizarea de arme.

Ţările occidentale au produs o livrare constantă de arme către Ucraina de când forţele ruseşti au invadat Ucraina la 24 februarie anul trecut, dar Zelenskiy şi guvernul său insistă că au nevoie de tancuri.

Marea Britanie a confirmat ieri că va trimite 14 tancuri Challenger 2 şi alte echipamente, inclusiv alte sute de vehicule blindate şi rachete avansate de apărare aeriană.

Germania se află sub presiune pentru a trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei, dar guvernul său spune că astfel de tancuri ar trebui furnizate numai dacă există un acord între principalii aliaţi ai Kievului, în special Statele Unite.

Oleskiy Danylov, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, a menţionat, de asemenea, ieri seară, necesitatea unei accelerări a livrărilor de armament, deoarece guvernul se aşteaptă ca Rusia "să încerce să facă o aşa-numită ofensivă finală".

Danylov a declarat pentru televiziunea ucraineană că acest lucru ar putea avea loc la aniversarea invaziei sau în martie.

"Trebuie să ne pregătim pentru astfel de evenimente în fiecare zi. Şi ne pregătim. Prima şi ultima întrebare este întotdeauna despre arme, ajutor pentru a ne ajuta să învingem acest agresor care ne-a invadat ţara", a spus Danylov.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, urma să primească vineri aliaţii la o bază aeriană din Germania pentru a discuta despre un ajutor suplimentar pentru Ucraina.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Evident ca necesarul de echipamente si munitie este foarte mare liderii militari sunt prinsi in focul luptei si adreseaza problemele tactice de pe front . Liderii politici trebuie totusi sa ceara si sa creioneze macar si o cale de armistitiu ,o forma de deal care sa opreasca macelul oamenilor de pe front . Intr un moment in care sunt putine optiuni ,trebuie schimbat ceva in strategie ,militarii nu au cum sa iasa din bucla asta a tacticii imediate !

    Cu ce idei a venit politicul anul trecut ? Inghetarea activelor particularilor rusi ,nu a lucrat . Scoaterea Rusiei din SWIFT ,ca sa nu poata plati ,fiasco pentru Europa ,alte tari s au grabit sa cumpere produse petroliere si sa aranjeze plati in alte devize ,sa profite direct de preturile bune sau chiar sa revanda catre Europa .

    Retragerea firmelor occidentale din Rusia ...firmele au pierdut investitii uriase deja facute in Rusia ,plus o piata mare cum e cea ruseasca . Si in domeniul armelor ,sub umbrela unui numar de echipamente donate de europeni ,industria turca de aparare a vandut enorm si nu s a sfiit sa incaseze bani din ceea ce ni se spunea ca e interzis : profituri de razboi . Pacea e singura solutie ,acesta e rolul diplomatiei si al liderilor . 

    1. E prea devreme pentru pace.

      Ambele parti au in vedere doar epuizarea adversarului. 

      Vom avea parte de un maraton, si probabil un sprint nuclear in faza finala, daca americanii vor avea nesabuinta sa puna bocancul in barlogul ursului. 

      E un razboi Rusia-Nato, care poate deveni nuclear doar daca americanii continua sa ridice mereu miza.

      In prefata scrisa in 1946 pentru "O minunata lume noua" (1932), Aldous Huxley anticipeaza ca Al Treilea Razboi Mondial va fi unul nuclear. 

      "rolul diplomatiei si al liderilor"

      din pacate este preluata de media de propaganda,

      care nu poate da solutii bune  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb