Ucraina îl invită pe cancelarul Olaf Scholz la Kiev

G.D.
Internaţional / 13 aprilie 2022

Olaf Scholz

Olaf Scholz

Oficialii ucraineni l-au invitat pe cancelarul german Olaf Scholz la Kiev după ce au exclus o vizită a preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier, transmite astăzi dpa, conform Agerpres.

"Am comunicat faptul că preşedintele meu şi guvernul ar fi foarte fericiţi dacă cancelarul Olaf Scholz ar vizita Kievul", a declarat ieri seara ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik, pentru posturile de televiziune ProSieben şi SAT.1.

Vizita cancelarului german ar trebui, în viziunea ucraineană, să se concentreze asupra modului în care Germania poate ajuta Kievul cu arme grele în lupta împotriva Rusiei."Preşedintele meu aşteaptă cu nerăbdare asta", a afirmat Melnik.

Ambasadorul Ucrainei a precizat deja în weekend că la Kiev se aşteaptă o vizită a cancelarului Scholz şi nu a preşedintelui Steinmeier, al cărui rol ca şef al statului este în mare parte unul ceremonial.

Ucraina speră că Germania va trimite arme grele precum tancuri de luptă, artilerie şi sisteme de apărare aeriană. Alte state membre NATO, cum ar fi Cehia, au optat deja să livreze arme grele, a subliniat Melnik şi de aceea guvernul ucrainean speră că guvernul federal german va decide în curând să le urmeze exemplul.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Merkel va ramane in istoria Germaniei ca cel mai bun cancelar!

    Daca ramanea,sigur nu ajungeau evenimentele atat de acute ca acum! 

    1. Ce se intampla acum in Ucraina i se datoreaza celui mai bun cancelar. Tot Lui Merkel trebuie sa ii multumim si faptul ca a ajutat afaceristii germani sa prospere cu gazul rusesc ieftin si cu afaceri in Rusia in timp ce li se atragea atentia de ani de zile ca Rusia lui Putin provoaca razboaie si distruge tari.

      Bun pentru Rusia, ca si Schroder.

      Acum Germania si-a recastigat respectul comunitatii internationale gratie cancelarului Scholz. 

    Sunt curios daca Scholz va avea o atitudine negativa faca de unii membrii ai guvernului din Ucraina , care sunt de extrema dreapta( neonazisti). Pentru prima data am auzit la Radio Romania Actualitati, la stiri zicand ca unii din membri guvernului din Ucraina sunt de aceasta orientare! Nu mi-a venit sa cred urechilor!

    1. > Nu mi-a venit sa cred urechilor!

      Da, pai pana sa fie razboi Ucraina era un model de democratie si libertati individuale. Veneau aia din vest si din Japonia sa-i studieze sa vada cum au ajuns la asa grad avansat de civilizatie. 

    Tot guvernul Ukrainei este neonazist... Ukraina este un stat fascist care a exterminat populatia de alte etnii rusa, romana, ungara, ceha, slovaca, poloneza, tatara, etc... Ce ati crezut ca sunt buni crestini??? Au dus o politica de exterminare a neukrainenilor... Astia sunt mai rai de cat au fost nazistii nemti in al doilea razboi mondial.. Si toate astea cu aprobarea si indrumarea SUA a lui Bideu personal... Va dati seama la gravitatea situatiei.. Sa inarmezi niste criminali ca Ukrainenii cum se numeste???

    1. Rusii din Ucraina nu sunt nazisti?

      Nu,nu sunt nazisti,sunt niste criminali,violatori,hoti,betiv i,psihopati,pedofili,niste specimene de toata scarba.Toata floarea cea vestita a intregului,,rasarit,,!Exact asa cum i-au descris bunicii nostri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb