UDMR solicită Guvernului o rectificare bugetară urgentă

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2020

UDMR solicită utilizarea cât mai eficientă a instrumentelor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană ca răspuns la pandemia de coronavirus şi propune premierului o rectificare bugetară de urgenţă, a afirmat Kelemen Hunor, preşedintele Uninunii, la finalul şedinţei Consiliului Economic al formaţiunii respective. Liderul UDMR solicită finanţarea prioritară a investiţiilor importante pentru comunităţile locale şi compensarea pierderilor financiare cauzate de restrângerea activităţii instituţiilor şi autorităţilor locale.

Kelemen Hunor a spus: "Propunerile UDMR se referă, pe lângă IMM-uri şi la situaţia din turism, transporturi, agricultură, şi la susţinerea exportatorilor. Propunem prim-ministrului Ludovic Orban o rectificare bugetară de urgenţă. (...) Priorităţile UDMR sunt sprijinirea oamenilor şi a familiilor, respectiv protejarea locurilor de muncă în perioada de criză cauzată de epidemia de coronavirus. Acordăm o importanţă majoră sprijinirii întreprinderilor mici şi mijlocii, întreprinderilor individuale şi familiale afectate de criză. Pe lângă fondurile de la bugetul de stat, UDMR solicită utilizarea cât mai eficientă a instrumentelor puse la dispoziţie de Uniunea Europeană ca răspuns la pandemia de coronavirus. România are la dispoziţie aproape 500 milioane de euro accesibile imediat, urmate de alte 2,5 miliarde de euro, sume ce pot fi folosite pentru gestionarea crizei".

UDMR consideră că principalele obiective ale politicii monetare în perioada următoare sunt asigurarea lichidităţilor necesare funcţionării economiei şi a stabilităţii cursului de schimb. În opinia liderilor Uniunii, este esenţială furnizarea de numerar suficient persoanelor fizice şi economiei, precum şi asigurarea lichidităţilor necesare pentru finanţarea economiei reale şi a sistemului bancar. UDMR solicită ca măsurile de politică monetară şi fiscală ale Băncii Naţionale, ale Ministerului Finanţelor şi ale Guvernului să fie coordonate.

O altă măsură propusă de UDMR este sprijinirea firmelor exportatoare din Fondul de Intervenţie. În comunicatul de presă emis de Consiliul Economic al UDMR se arată: "Este necesară majorarea capitalului social al FNGCIMM şi al Eximbank, măsură destinată finanţării unui sistem elaborat în regim de urgenţă de creditare în condiţii avantajoase a exportatorilor, astfel încât aceştia să se poată menţine pe pieţele externe. De asemenea, este necesară clarificarea imediată a mecanismului de eliberare a certificatului de forţă majoră, prin mecanism nebirocratic, gratuit şi accesibil prin mijloace de comunicare la distanţă, electronic".

În document se propun totodată o serie de măsuri necesare în domeniul agriculturii, între acestea fiind: procedurile administrative privind subvenţiile pe suprafaţă şi alte tipuri de sprijin să fie posibile online, iar plata acestora să se realizeze cu promptitudine; acordarea de credite subvenţionate pentru capitalul de lucru necesar; sprijinirea înfiinţării sistemelor cooperative, care pot asigura recuperarea clientelei pierdute, creşterea vânzărilor şi continuitatea funcţionării; sprijinirea introducerii de tehnologii noi şi a proceselor inovatoare în industria alimentară, susţinerea întreprinderilor familiale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nooo...s-a trezit si UDMR -ul...vrea rectificare. Las-o Kelemen balta..stiu cei de la Guvernare ce si cand sa faca.. Matale poate ca propui o masura mai buna...: Sa se taie pensiile speciale..si imediat bani sa se bage in economie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb