UDMR susţine majorarea etapizată a pensiilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 2 februarie 2021

În interiorul coaliţiei nu există un acord în privinţa îngheţării punctului de pensie de către Guvern, a afirmat, ieri, vicepremierul Kelemen Hunor, care a precizat că va exista o majorare a pensiilor împărţită pe patru ani.

"Nu s-a discutat niciun moment despre îngheţarea pensiilor. Va exista, aşa cum este trecut în programul de guvernare, o creştere împărţită pe patru ani de zile. De îngheţare nu am vorbit niciun moment. Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor. În programul de guvernare şi în discuţiile de dinainte de a forma Guvernul, noi am luat un angajament că pensiile vor creşte patru ani de zile, în acel procent de 40 şi ceva la sută, cum este în lege, nu într-un an, doi. Nu am discutat şi nu există un acord pentru îngheţarea pensiilor. Punct", a declarat Kelemen Hunor.

În privinţa eliminării pensiilor speciale, vicepremierul a menţionat că el susţine eliminarea tuturor categoriilor de astfel de pensii, spre deosebire de uni lideri liberali care doresc eliminarea, în primă fază, doar a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Preşedintele PNL, Ludovic Orban a precizat că, odată cu adoptarea unei noi legii a pensiilor, bazată pe principiul contributivităţii, vor fi eliminate şi restul pensiilor speciale.

Referitor la pensiile speciale ale aleşilor locali - în speţă, ale primarilor - se pare că nu există un acord în coaliţie cu privire la acest lucru atât timp cât Guvernul a amânat prin ordonanţă de urgenţă acordarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă pentru edilii locali.

În schimb, cei de la USR-PLUS doresc elaborarea unui calendar clar "cu urgentarea eliminării pensiilor speciale pentru demnitari şi pentru categoriile la care nu se justifică această excepţie de la contributivitate".

Amintim că anul trecut, în 15 decembrie, judecătorii CCR au decis că impozitarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile militarilor şi ale magistraţilor, este neconstituţională. Ei au respins astfel legea prin care Parlamentul a decis în iunie 2020 impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Conform proiectului de lege, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor şi ale magistraţilor, ar fi urmat să fie impozitate cu 85% dacă pensia era mai mare de 7000 de lei şi cu 10% pentru pensiile cuprinse între 2000 şi 7000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb