Udrea: "Discuţia cu preşedintele Traian Băsescu a fost pozitivă şi consistentă"

Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2014

Udrea: "Discuţia cu preşedintele Traian Băsescu a fost pozitivă şi consistentă"

Preşedintele PMP Elena Udrea a declarat, ieri, după discuţia de la Palatul Cotroceni cu Traian Băsescu, că a fost o întâlnire "pozitivă şi constructivă".

"Ceea ce vă pot declara este că a fost o discuţie pozitivă, una în care am discutat foarte mult despre conţinutul programului şi oferta candidatului Elena Udrea, despre PMP şi despre campania electorală în general. A fost o discuţie extrem de consistentă, cu multe argumente", a mai declarat Udrea, despre discuţia cu preşedintele.

Udrea a spus, despre eventualitatea în care va ajunge preşedinte, că, "dacă ar fi obligată să lucreze, ar putea să lucreze cu Victor Ponta, dar că este păcat pentru România să continuăm cu un prim-ministru care a demonstrat ani de zile că nu este in stare să facă nimic bun pentru această ţară".

"Voi schimba majoritatea parlamentară şi voi schimba Guvernul, îl voi înlocui pe domnul Victor Ponta cu un prim-ministru care să aibă viziune şi care să fi demonstrat că poate duce un proiect la bun sfârşit", a mai spus domnia sa.

Despre persoana pe care o vede în această funcţie de premier, Udrea a precizat că va vedea la momentul respectiv, în funcţie de majoritatea parlamentară care se va forma.

Elena Udrea s-a referit şi la candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, arătând că acest subiect este "închis" pentru PMP.

"Retragerea lui Diaconescu este un subiect închis. Din acest moment, contează doar ce fac eu ca şi candidat. Partidul a închis subiectul Diaconescu, încă de ieri. Este o problemă legată de relaţia dintre Fundaţie şi partid, erau într-un parteneriat. Pentru noi, candidatura sa nu mai contează pentru că nu mai ţine de partid", a declarat Elena Udrea.

Despre anunţul lui Emil Boc, privind o susţinere a candidatului PMP la prezidenţiale, Elena Udrea a declarat că Boc este membru al Fundaţiei Populare şi, din această calitate, poate să susţină candidatura sa în cursa pentru Cotroceni.

"Emil Boc este partenerul meu, a fost atât în Guvern, cât şi în echipa de la partid şi îmi pare firesc să mă susţină pe mine. Mă mir că cei de la PDL nu găsesc de cuviinţă să o sancţioneze pe doamna Macovei, care este al doilea candidat al partidului, îl contracandidează pe domnul Iohannis şi se gândeşte să îl sancţioneze pe Emil Boc", a comentat Udrea.

Preşedintele PMP a mai afirmat, referitor la strategia sa de campanie, că se va strădui să arate că Victor Ponta, contracandidatul său, este "gol de conţinut, un om fără performanţă în administraţie şi un om care, aşa cum se comportă în politică, aşa este şi în privat, un om demagog".

Udrea, despre varianta Traian Băsescu premier: "Nu am luat în calcul această variantă"

Preşedintele PMP, Elena Udrea a declarat, ieri, în intervenţii telefonice la mai multe posturi TV, întrebată dacă Traian Băsescu este o variantă de premier, în eventualitatea în care ar câştiga alegerile, că nu a luat în calcul această variantă şi că depinde de noua majoritate parlamentară.

Întrebată pe cine pe cine ar vedea în această funcţie de premier, Udrea a precizat că vom vedea în funcţie de majoritatea parlamentară care ar fi persoana potrivită, încât să existe şi un sprijin parlamentar.

"Un premier trebuie susţinut în Parlament, şi este nevoie de un premier puternic care să aibă susţinerea în rândul parlamentarilor (..) Cred că soluţiile trebuie să reiasă dupa discuţiile cu noua majoritate", a precizat Udrea, potrivit Mediafax.

Ea a mai spus că "premierul trebuie să fie un om care să fi realizat ceva în viaţă şi nu cineva care să îşi înceapă activitatea în funcţia de prim-ministru".

Întrebată dacă Traian Băsescu rămâne un posibil candidat pentru funcţia de prim-ministru, Udrea a răspuns: "Nu am luat în calcul această variantă. Puţin probabil ca majoritatea parlamentară să nu dorească să impună un premier din rândul acestei majorităţi".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doamna are muschi de fier.Bine ar fi sa si ajunga Presedinte.

    !! "Voi schimba majoritatea parlamentară şi voi schimba Guvernul, îl voi înlocui pe domnul Victor Ponta cu un prim-ministru care să aibă viziune şi care să fi demonstrat că poate duce un proiect la bun sfârşit" pai nu "majoritatea zdrobitoare" schimba presedintele? deja a inversat rolurile? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb