UE a trimis Ucrainei peste 77.000 de tone de ajutoare umanitare începând din februarie

G.D.
Internaţional / 27 decembrie 2022

UE a trimis Ucrainei peste 77.000 de tone de ajutoare umanitare începând din februarie

Uniunea Europeană a trimis Ucrainei peste 77.000 de tone de ajutoare umanitare de când a început în februarie invazia rusă asupra acestei ţări, a anunţat astăzi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

''Începând din februarie, UE a trimis peste 77.000 de tone de ajutor în natură Ucrainei. Acestea includ provizii vitale, precum medicamente, alimente, adăposturi'', a menţionat Von der Leyen pe Twitter.

Ea a precizat că printre bunurile expediate Ucrainei se numără de asemenea vehicule de stingere a incendiilor şi spitale mobile. ''Solidaritatea cu Ucraina nu face decât să crească'', a remarcat preşedinta Comisiei Europene.

Odată cu venirea iernii, UE a trimis Ucrainei, prin intermediul Mecanismului european de Protecţie Civilă, circa 800 de generatoare electrice oferite de 20 de state europene.

De când a început agresiunea rusă, UE, statele sale membre şi instituţiile financiare europene au mobilizat peste 19,7 miliarde de euro pentru a susţine rezilienţa economică, socială şi financiară a Ucrainei.

Statele UE au trimis de asemenea Ucrainei armament şi materiale militare în valoare de circa 3,1 miliarde de euro prin ''Fondul European pentru Pace'', constituit din contribuţii ale statelor membre.

UE s-a angajat în plus să ofere Ucrainei anul viitor un ajutor financiar de 18 miliarde de euro, finanţat prin emiterea de datorie comună a blocului comunitar.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Singurele ajutoare pe care ucrainienii le doresc sunt libertatea de a nu fi obligati sa mearga pe front. Altfel, aceste ajutoare nu sunt decat coliva pentru carnea de tun in care autocratii si imperialistii din UE transforma cetatenii ucrainieni obisnuiti.

    Cine vrea sa lupte, cine simte puternic dragoste pentru criminalii de razboi nazisti ca Bandera, sa mearga sa lupte, sa primeasca ajutoarele UE. Dar atat. Cine nu vrea sa lupte, sa nu fie nevoit sa moara incercand sa treaca granita alpina dintre Ucraina si Romania.

    Ucraina este un stat nazist care isi tortureaza proprii cetateni folosind banii europeni pentru asta. 

    1. Singura libertate pe care o doresc ucrainienii este cea fata de Rusia care in numele fratiei si imperialismului incearca de sute de ani sa ii anihileze ca popor.

      Minti. Ucrainienii in marea lor majoritate vorbeau limba rusa si simteau afectiune si apropiere fata de Rusia. Doar minoritatea vestica era rusofoba.

      Holodomor, iti spune ceva?

      S-a dus un dezertor mic, dar și fiarele vechi ale imperiului sovietic au rămas pe tărâmul lui Bandera. Ura față de comuniștii ăia imbecili nici măcar nu va trebui întreținută câteva sute de ani.

    Mamaie Ursula actioneaza conform sloganului: "totul pt ucrainieni, nimic pt cetatenii europeni"! De fapt, le-a lasat si ultimilor ceva, si anume restrictii, inflatie, penurie, LGBT si corectitudine politica cat cuprinde!

    1. ai fost la cumparaturi in ultimele saptamani? ai gasit loc de parcare?

    Sunt multi care au o gandire retrograda si criminala , si tin cu rusia . Acestor indivizi le suerez sa se mute in rusia. . Totodata rusia trebuie sa restititue romaniei tezaurul ,120 tone aur . In acelasi timp partidul toxic si extremist AUR trebuie desfiintat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb