UE prezintă un plan de luptă împotriva discriminării şi urii faţă de persoanele LGBT+

S.B.
Internaţional / 12 noiembrie 2020

UE prezintă un plan de luptă împotriva discriminării şi urii faţă de persoanele LGBT+

Comisia Europeană (CE) a prezentat joi un plan în lupta împotriva discriminării şi urii faţă de lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT+) şi care vizează o consolidare a drepturilor cuplurilor de acelaşi sex împotriva unor "tendinţe îngrijorătoare" în Europa, mai ales în Polonia, informează news.ro.

"Observăm progrese în anumite state membre (UE). De exemplu, multe au recunoscut cuplurile de acelaşi sex", a declarat într-o conferinţă de presă vicepreşedinta CE Vera Jourova.

"Însă observăm de asemenea tendinţe îngrijorătoare", a adăugat ea, evocând zone declarate "fără ideologie LGBT" în unele oraşe poloneze şi atacuri asupra unor manifestanţi.

Comisia urmează să propună o recunoaştere reciprocă între statele membre UE a drepturilor parentale a cuplurilor de acelaşi sex.

"Este inacceptabil ca copilul tău să nu mai fie copilul tău după ce treci frontiera", a apreciat Vera Jourova.

Ea a anunţat că 21 de state membre recunosc o formă de uniune civilă între persoane de acelaşi sex şi că doar o parte dintre ele recunosc posibilitatea acestor cupluri de a adopta copii.

O legislaţie europeană în vederea recunoaşterii reciproce a drepturlor parentale necesită, însă, o unanimitate a statelor membre UE.

Bruxellesul vrea, de asemenea, să înăsprească lupta împotriva discursului şi infracţiunilor sau delictelor anti-LGBT, propunând ca acestea să fie prevăzute în mod expres în tratate.

"Trebuie să facem acest lucru la nivelul UE, pentru că nu toate statele membre atacă problema urii tot mai mari faţă de LGBT în codul lor penal", a justificat Vera Jourova, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. fix de asta ne durea-n c*& acum in vreme de pandemie

    Drepturi parentale a cuplurilor de acelasi sex,realizati ce vor astia sa faca,

    Se deschide calez unor abuzuri incredibile. Nu ma intereseaza daca angajatul meu e ghei, dar daca il vad ca nu da randament, iese scandal. Iar el ma poate da in judecata motivand ca il discriminez. Progresismul e un cancer care va distruge omenirea, repede si sigur.

    a fost odata niste sclavi

    ce nu stiau de lume, 

    pareau ca sunt niste morti vii 

    si nu aveau un nume. 

    apoi trecut-au prin razboi 

    si-al lor conchistador 

    ce-au scos pe sclavi de prin noroi 

    sa devenim noi sclavii lor

    Nu vrea Vera Jourova sa facem un referendum în statele membre, sa cerem părerea cetățenilor europeni liberi în această privință -cu homosexualii și drepturile lor civile?

    Nu așa ar fi corect și democratic?

    1. Că nici Merkel nu a făcut un referendum când ,cu brațele deschise a zis : "veniți milioane de imigranți căci Germania vă poate primi". Refugiați de război... dar și imigranți economici, islamiști fundamentaliști , teroriștii Isis, al Qaeda...din lumea larga și ne.verificați.( apoi a obligat toate țările la o cotă parte, imigranți problemă).

      A dracului Merkelita fiindca i-a obligat pe altii sa-i ia .Asta a fost bomboana de pe coliva pentru UK.Si acum o detest fiindca i-a chemat pentru a-i da altora.Nu stiu ce are asta in cap.Nu avea dreptul sa-i cheme nicicum asa,de capul ei si sa islaminizeze Europa.Nu stii niciodata la ce sa te astepti de la ei.

      "A dracului Merkelita" ? ; sărăcuța cât suferă la toate atentatele comise de 'cei chemați-oaspeții săi', prin orașele Europei.

      Oare ce somn și ce visează ființa asta văzând la TV crimele islamistilor.  

      Dar Dan Bittman când citește : astăzi au murit de covid 121 oameni la ATI ?  

      Dar ucigașul-moral din decembrie 89, cu peste 1100 români în cimitire... Ce mai face... Doarme bine, doarme?! (Miloșevici ăsta de aci).  

      Ilieskovici cu siguranta nu doarme bine fiindca e batran si bolnav.Probleme de constiinta?Nicidecum.E sigur ca a fost corect de la A la Z in cursul vietii.A recunoscut el vreodata ceva?

      Corect e I. I. I.... (Ion Ilici Ilici-escu) care va recunoaște el TOTUL în fața mea. Va fi repartizat în iad, Cel Negru îl va judeca... dar lângă acesta voi sta eu (șeful de cabinet). Sa vezi ce îi fac... de alea agravante... răbdare și tutun, căci voi da la presă (numa' TV Latrina 3 & rTv-eul lu' Ghiță) totul.

    Oaia Dolly... Ce mai face are urmași?

    Lesbienele nu vor prunci din pântecele lor? ; să se cloneze (pe ele) domnule, și să le dea în leasing copii-animale de companie și cuplurilor gay.

    Asta e o idee bună.! Așa TRATAT să faci la UE, tu Vera Jitkova.  

    1. La noi o sa gaseasca fel si fel de motive,nu ai conditii sa intretii un copil,certi copilul si en motive inventate,iar justitia am vazut cazul Sorina

    dragoste cu de-a sila nu se poate ! sau daca tot nu ati inteles , respectul se castiga nu se cerseste sau mai rau , nu se impune cu forta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb