UN ALTFEL DE TURISM PENTRU TRANSILVANIA Dulceaţa şi mierea, produse la Viscri, au fost lansate la Paris

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 23 octombrie 2012

Cea mai recentă întâlnire a prinţului Charles cu preşedintele Traian Băsescu a avut loc în luna iunie a anului curent.

Cea mai recentă întâlnire a prinţului Charles cu preşedintele Traian Băsescu a avut loc în luna iunie a anului curent.

Dulceaţa şi mierea produse în satul Viscri au fost lansate ieri, la Paris, în cadrul unui festival gastronomic. Dulceaţa produsă la Viscri este considerată cea mai scumpă din România, un borcan costând nu mai puţin de 250 de euro, şi este realizată din fructe de pădure, prezentată în ambalaje premium, fiind învelite cu ţesătură de argint. Produsul va fi însoţit şi de linguriţe speciale, realizate tot din argint.

Lansarea produselor la Paris face parte dintr-un proiect finanţat din fonduri europene, care are ca scop promovarea satului Viscri, alături de Saschiz şi alte localităţi din zona Târnava Mare, proiect sus­ţinut chiar de prinţul Charles al Marii Britanii.

Profitând de vizibilitatea crescută pe care satul Viscri din regiunea Târnava Mare o are printre străini, popularitate dobândită odată cu vizitele de recreere ale Prinţului Charles al Marii Britanii în satul transilvănean, sătenii din Viscri şi meşterii din împrejurimi au demarat un proiect "dulce" şi totodată de lux, gustat deja de Alteţa Sa Regală.

Folosirea unei reţete secrete pentru fabricarea unei dulceţi de fructe şi alegerea mierii de o calitate superioară din Valea Barcăului sunt ingredientele care ar duce la promovarea regiunilor menţionate, a biodiversităţii bogate din zonă dar şi a meşteşugarilor şi produselor din cele două zone. 

Vorbim de lux pentru că preţul unui borcan de dulceaţă ar ajunge la circa 250 de euro. Factorii care conduc la acest preţ sunt constituiţi dintr-o reţetă secretă a dulceţei din fructe de pădure, alături de un borcan al cărui design este deosebit, fiind învelit într-o ţesătură de argint la care se adaugă linguriţe realizate din acelaşi metal.

Produsele exclusiviste ar putea aduce mai mulţi turişti străini în zonele vizate, regiuni în care se găsesc case încrise în partimoniul UNESCO.

Brandul sub care se va vinde acest produs este "The Art of DAR" şi conţine produsul dulce: miere sau gem, recipientul din sticlă argintat, realizat manual şi înseriat, linguriţa de argint cu logo-ul zonei, suportul din stejar lustruit cu ceară de albine.

Satul Viscri a ajuns celebru în toată lumea după ce aici a cumpărat mai multe proprietăţi prinţul Charles. Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri. În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş si Harghita.

Prinţul Charles spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici "sentimentul apartenenţei, al identităţii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. "Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor", declara prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Acelaşi lucru îl afirmă şi într-un documentar despre ţara noastră, Wild Carpathia. La rândul său, prinţul Harry, fiul prinţului Charles, a făcut prima sa vizită în România în luna aprilie, el fiind găzduit de familia contelui Kalnoky în judeţul Covasna.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. multumim Printului Charles

    1. Eu cred ca ar trebui sa fim multumiti si de noi, ca nu ii lasam doar pe altii sa ne promoveze. Felicitari celor din Viscri, sunt oameni fumosi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb