Un fond de investiţii va prelua parcul Vitantis din Bucureşti

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 20 mai 2014

Fondul de investiţii Equest Balkan Properties (EBP) este în fază finală de vânzare a parcului comercial Vitantis Shopping Center, de lângă târgul de maşini Vitan din Bucureşti, către Revetas Capital, companie specializată în achiziţia de proiecte imobiliare "distressed", cu dificultăţi financiare.

"Suntem în fază finală de vânzare a proiectului, sper ca tranzacţia să fie încheiată în următoarele săptămâni. Tranzacţia este în faza de due-dilligence de mai mult timp", au declarat reprezentanţii EBP, citaţi de Mediafax.

Cumpărătorul este compania Revetas Capital, activă în Europa Centrală şi de Est şi cu birouri la Londra, Bratislava, Viena, Cracovia şi Bucureşti. Compania administrează un vehicul de investiţii cu un capital de 40 de milioane de euro, iar în prezent este în curs de strângere de fonduri pentru un alt vehicul, cu o ţintă de capitalizare de 200 milioane de euro.

Centrul comercial are datorii cumulate de peste 44 de milioane de euro, cea mai mare parte din două credite de la UniCredit Bank. Fondul urmează să preia datoriile, să încerce să le restructureze şi, de asemenea, să repoziţioneze centrul comercial.

Parcul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi, iar printre cei mai importanţi chiriaşi se numără Carrefour, Casa Rusu, Praktiker, Domo. Potrivit datelor disponibile în piaţă, proiectul este ocupat în proporţie de 70%.

Equest a achiziţionat Vitantis Retail Park în decembrie 2006 pentru 31,6 milioane de euro, în care a mai investit peste 30 de milioane de euro dintr-un credit de la UniCredit Bank. În anul 2011, George Teleman, partener în cadrul fondului, a preluat 51% din centrul comercial, la un preţ simbolic, la care s-au adăugat datoriile.

Equest Balkan Properties a vândut în urmă cu trei luni proiectul Moldova Mall din Iaşi omului de afaceri Gheorghe Iaciu şi mai deţine în România un portofoliu de birouri şi un centru logistic pe autostrada Bucureşti-Piteşti. EBP mai deţine pe piaţa românească patru clădiri de birouri de clasa A şi B de mici dimensiuni, toate achiziţionate în 2006 şi localizate în Bucureşti, plus proiectul Equest Logistics Centre, care include un teren cu o suprafaţă totală de 11 de hectare, situat în Bucharest West Logistics Park.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb