Un număr de 6 ONG-uri cer investigarea proiectului SII Analytics al SRI

Dumitru Coman
Anticorupţie / 31 ianuarie 2017

Un număr de 6 ONG-uri cer investigarea proiectului SII Analytics al SRI

Şase organizaţii ale societăţii civile - Societatea Academică din România (SAR), Active Watch, Asociaţia Miliţia Spirituală, Asociaţia pentru Apărarea Drapturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet (ApTi) şi Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ) - au adresat comisiei de control a SRI din Parlament o scrisoare prin care cer investigarea proiectului SII Analytics al SRI, potrivit unui comunicat de presă.

În scrisoare se arată: "Există suspiciunea că SRI a intervenit la înalţi oficiali ai guvernului Cioloş pentru aprobarea acestui proiect, ba chiar şi la primul ministru, şi că ultima tranşă a acestui proiect survine pe fondul unor încălcări constituţionale mai vechi, acoperite prin decizii ale CSAT a căror constituţionalitate nu a fost verificată".

Cele şase organizaţii semnatare arată că tematica sesizării "se circumscrie exact misiunii" Comisiei de control a SRI, iar faptele asupra cărora parlamentarii sunt sesizaţi "crează un precedent periculos pentru democraţia noastră, contravine dreptului european şi bunei gestionări a fondurilor europene". Â

În sesizarea propriu-zisă se arată că există suspiciunea că SRI ar fi fost favorizat înaintea şi în cadrul procedurii de licitaţie a proiectului din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), licitaţie la care, de altfel, a existat un singur ofertant.

Textul integral al sesizării trimise Comisiei SRI din Parlament este următorul:

"În atenţia Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI

Stimate doamne, stimaţi domni.

Dorim să vă semnalăm următoarele fapte în legătură cu proiectul SII Analytics al SRI, cu precizarea că ele au făcut obiectul unei sesizări a Comisiei Europene şi a mai multor articole de presă.

Considerăm că ar trebui să investigaţi cu prioritate faptele semnalate aici, existând suspiciunea că SRI a intervenit la înalţi oficiali ai guvernului Cioloş pentru aprobarea acestui proiect, ba chiar şi la primul ministru, şi că ultima tranşă a acestui proiect survine pe fondul unor încălcări constituţionale mai vechi, acoperite prin decizii ale CSAT a căror constituţionalitate nu a fost verificată. Considerăm că atât posibila intervenţie, cât şi proiectul în sine, crează un precedent periculos pentru democraţia noastră, contravine dreptului european şi bunei gestionări a fondurilor europene, şi că această tematică se circumscrie exact misiunii dvs.

Societatea Academică din România (SAR)

Active Watch

Asociaţia Miliţia Spirituală

Asociaţia pentru Apărarea Drapturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH)

Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet (ApTi)

Centrul pentru Resurse Juridice"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb