Un stat american vrea ca profesorii să combată rasismul din matematică

J.P.
Internaţional / 16 februarie 2021

Un stat american vrea ca profesorii să combată rasismul din matematică

Departamentul de Educaţie din Oregon a încurajat profesorii să se înscrie la un program de instruire care promovează "etnomatematica" pentru a combate supremaţia albă, conform Fox News.

Un newsletter trimis luna trecută de ODE promovează microcursul "Calea către Echitate în Matematică" care vizează să-i instruiască pe profesorii de gimnaziu cu privire la folosirea unei truse de instrumente menite să "demanteleze rasismul din matematică".

Unul din obiectele din trusă este o listă despre modurile în care "cultura supremaţiei albe" ar fi "infiltrat orele de matematică", printre acestea numărându-se "accentul pe obţinerea răspunsului 'corect'" sau "cererea ca elevii să arate ce au muncit".

"Conceptul că matematica ar fi pur obiectivă este fără echivoc fals şi acest lucru este cu atât mai adevărat în cazul predatului", notează un document privitor la curs.

"Susţinerea ideii că există mereu răspunsuri corecte şi greşite perpetuează obiectivitatea precum şi teama faţă de un conflict deschis", a declarat pentru Fox News Marc Siegel directorul pentru comunicare al ODE.

Acesta a apărat programul de instruire "Matematica Echitabilă", afirmând că "ajută educatorii să înveţe mijloace cheie de implicare, dezvolte strategii pentru a îmbunătăţi rezultatele elevilor de culoare, hispanici şi multilingvi, precum şi implicarea în comunităţile de practică".

Un manual intitulat "Demantelarea rasismului" din trusa de instrumente a cursului descrie "obiectivitatea" ca fiind "credinţa că există o obiectivitate 'neutră' - o caracteristică a supremaţiei occidentale".

Acesta încurajează de asemenea profesorii să "pună accentul pe etnomatematică", instruindu-i să "identifice şi combată modurile în care matematica este folosită pentru a susţine viziunile capitaliste, imperialiste şi rasiste".

Manualul afirmă de asemenea că "nu pretindem să fi 'descoperit' sau să 'deţinem' ideile din acest caiet de sarcini la fel cum Columb nu poate pretinde să fi descoperit sau fi fost proprietarul Americii".

"Cadrul pentru deconstrucţia rasismului în matematică oferă caracteristici esenţiale educatorilor de matematică antirasişti şi o abordare critică pentru demantelarea supremaţiei albe în orele de matematică prin vizualizarea caracteristicilor toxice ale culturii supremaţiei albe", mai scrie în manual.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Katerink totala progresimul.

    Specia umana trebuie sa dispara cat mai repede daca a reusit sa slobozeasca pe pamant acest labagii care se cearta cu matematica. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb