UNA DINTRE CELE MAI MARI TRANZACŢII DIN ISTORIE Vodafone şi Verizon, posibilă tranzacţie de 130 de miliarde de dolari

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii / 30 august 2013

Compania Vodafone Group este aproape să finalizeze una dintre cele mai mari tranzacţii din istorie, odată cu posibila vânzare a participaţiei de 45% din cadrul Verizon Wireless, către Verizon Communications, informează Bloomberg. Suma pe care compania britanică ar urma să o primească se ridică la 130 de miliarde de dolari, fiind, astfel, a treia tranzacţie, ca valoare, din istorie. Verizon Wireless este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite ale Americii.

Verizon Communications lucrează cu mai multe bănci, în vederea obţinerii a şase împrumuturi a câte 10 miliarde de dolari fiecare, astfel încât să poată acoperi 60 de miliarde din totalul sumei.

Analiştii din piaţă au declarat, conform Bloomberg, că Verizon nu are altă variantă în afara aceleia de a face o ofertă apropiată de 130 de miliarde de dolari, Vodafone nefiind interesată să vândă sub preţul care se vehiculează. Chiar dacă reprezentanţii celor două companii au refuzat să confirme această informaţie, totuşi este de notorietate faptul că Verizon urmăreşte de mai multă vreme să deţină controlul absolut asupra celui mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite.

De asemenea, nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii Vodafone au anunţat că vor analiza cu seriozitate maximă orice ofertă venită pentru cedarea participaţiei de 45 de procente la Verizon Wireless. Aceasta nu este prima discuţie pe marginea unei posibile tranzacţii între cei doi giganţi. În anul 2004, cele două companii au fost foarte aproape de a încheia afacerea. Vodafone căzuse de acord să cedeze procentele deţinute, având condiţia să reuşească să achiziţioneze, în prealabil, compania AT&T Wireless. La momentul respectiv, însă, compania britanică nu a reuşit să încheie cu succes niciuna dintre tranzacţii.

O eventuală finalizare a negocierilor ar duce afacerea pe locul trei în topul celor mai valoroase tranzacţii din istorie. În anul 1999, Vodafone a achiziţionat compania germană Mannesmann contra sumei de 203 miliarde de dolari, iar un an mai târziu, compania AOL a cumpărat Time Warner pentru suma de 165 de miliarde de dolari. Vodafone are peste 400 de milioane de clienţi la nivel global, fiind unul dintre cei mai mari operatori de telefonie de pe mapamond.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb