Ungureanu: "Nu a existat un oficial român care să traverseze graniţa româno-ucraineană"

F.A.
Politică / 30 ianuarie 2014

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că niciun oficial român nu a mers în Ucraina să îşi exprime sprijinul pentru comunitatea românească de când au început ieşirile în stradă, el precizând că la Cernăuţi participă şi români la revolta împotriva administraţiei locale, potrivit unui comunicat de presă.

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat: "Privesc cu regret că nu a existat un oficial român care să traverseze graniţa Tisei şi care să îşi exprime sprijinul pentru comunitatea românească, de când au început ieşirile în stradă. La Cernăuţi participa şi români la revoltă împotriva administraţiei locale. Mă îngrijorează tăcerea pe care o adopta factorii politici de decizie din România. Nu putem fi orbi şi surzi la ce se întâmplă lângă noi."

"Guvernul a început să facă paşi înapoi. Radicalismul pieţei se simte încurajat. Strada va deveni însă din ce în ce mai severă şi violentă până vor fi organizate alegeri anticipate", consideră Mihai-Răzvan Ungureanu.

Preşedintele FC a transmis că revoltele din Ucraina fac parte dintr-un lung şir de evenimente care continuă să pună în pericol stabilitatea estului european. "Turcia a fost supusă unor tensiuni interne enorme. Problemele economice, politice şi sociale din Grecia au zguduit şi această ţară. Ucraina este şi ea astăzi în flăcări. Există o presiune imensă la graniţele estice ale UE. Ucraina este un stat care se poate transforma într-un izvor nesfârşit de probleme de instabilitate regională în toată zona. Situaţia internă din această ţară are potenţial exploziv în ceea ce priveşte problema transnistreană", a afirmat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Declaraţiile preşedintelui Forţa Civică au venit în contextul extinderii revoltelor în mai multe oraşe din Ucraina. Marţi, Premierul ucrainean Mikola Azarov şi-a anunţat demisia din funcţie, iar Parlamentul de la Kiev a abrogat legile îndreptate împotriva mişcării de contestare şi a adoptat legea amnistiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb