UniCredit Bank a încheiat cu succes emisiunea de obligaţiuni

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 31 iulie 2017

UniCredit Bank a încheiat cu succes emisiunea de obligaţiuni

UniCredit Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei, derulată între 17-21 iulie, aceasta fiind suprasubscrisă, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei. Prin oferta primară de vânzare de obligaţiuni, banca a vizat suma totală de 500 milioane de lei, suma finală subscrisă şi alocată fiind de 610 milioane de lei.

Emisiunea marchează premiere pe piaţa locală a obligaţiunilor corporatiste emise de bănci, fiind structurată pe trei tranşe de scadenţă şi având cupon cu dobandă variabilă. Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni după cea realizată în 2013.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei UniCredit Bank este parte a unui program amplu de diversificare a surselor de finanţare şi de extindere a bazei sale de clienţi.

Oferta s-a închis pe 21 iulie 2017, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori instituţionali locali şi internaţionali. Printre aceştia s-au numărat inclusiv instituţii financiare internaţionale ca BERD, fonduri din administrarea principalelor Societăţi de Administrare a Investiţiilor, fonduri de pensii şi societăţi de asigurare.

Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank, a afirmat: "Suntem încantaţi de finalizarea cu succes emisiunii de obligaţiuni şi pentru interesul manifestat de investitorii noştri. Ne propunem să continuăm diversificarea structurii noastre de finanţare, iar în România suntem prima bancă ce lansează noi structuri de investiţii care răspund nevoilor investitorilor calificaţi locali şi sunt aliniate la capacitatea economiei româneşti".

Emisiunea a fost structurată pe 3 clase, în tranşe de scadenţă de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuala şi având dobânda cuponului variabilă: pentru tranşa de scadenţă de 3 ani, ROBOR 6 luni +0,65%, pentru tranşa de scadenţă de 5 ani, ROBOR 6 luni +0,85% şi pentru tranşa de scadenţă de 7 ani, ROBOR 6 luni +1,05%.

Obligaţiunile emise de UniCredit Bank vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Aceste obligaţiuni sunt nominative, emise în forma dematerializată, evidenţiate prin înscriere în cont. Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust SA, în timp ce casa de avocatura Clifford Chance Badea a asigurat consultanţa juridică.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb