UniCredit, cel mai mare creditor din Europa emergentă, a stabilit o abordare în trei direcţii pentru afacerile pe care le desfăşoară în regiune, a afirmat Gianni Papa, şeful diviziei pentru regiunea Europei Centrale şi de Est a grupului financiar italian, citat de Reuters, anunţă Mediafax.
Categoria "motoarelor de creş-tere", care vor avea parte de cea mai multă atenţie, include Turcia, Rusia, Polonia şi, într-o anumită măsură, Româ-nia, a declarat Gianni Papa.
Categoria "ţărilor de bază" include Slovacia, Cehia, Bulgaria şi Croaţia, unde banca vrea să-şi protejeze franciza.
"Pentru aşa numitele ţări de bază noi avem o prezenţă puternică şi vrem să ne păstrăm cota noastră de piaţă, ceea ce înseamnă că vom menţine funcţionarea diviziunilor aşa cum o facem astăzi ca bancă universală."
A treia categorie "risc/răsplată" o reprezintă statele baltice, Ucraina şi Kazahstan.
"Evident că este foarte mult o alegere (a activităţii de afaceri acolo), depinzând de amploarea riscului pe care vrem să ni-l asumăm, riscul/răsplata şi capitalul asociat cu asta", a declarat Gianni Papa.
UniCredit SpA este cel mai mare grup bancar din Italia şi, totodată, cel mai mare creditor din Europa emergentă.
În România, UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent circa 600.000 clienţi, prin intermediul a 242 de sucursale.
Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi - UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCre-dit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance şi UniCredit Processes and Administration.