UniCredit vrea să deschidă 300 de noi sucursale în România

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 decembrie 2010

UniCredit vrea să deschidă 300 de noi sucursale în România

Grupul bancar italian UniCredit SpA intenţionează să deschidă aproximativ 900 de sucursale în zona Europei Centrale şi de Est, în special în Turcia şi România, a explicat ieri dimineaţă administratorul delegat Federico Ghizzoni, într-o conferinţă dedicată strategiei grupului UniCredit. "Suntem gata să exploatăm oportunităţile de creştere din Europa Centrală şi de Est", a afirmat Federico Ghizzoni în cursul unei prezentări la Londra, adăugând că creştere UniCredit în regiunea CEE va fi auto-finanţată şi se va concentra pe pieţele cheie. "În următorii cinci ani intenţionăm să deschidem 900 de sucursale în CEE", a informat Ghizzoni, precizând că grupul italian se va concentra pe Turcia (300 de noi sucursale), România (300 de noi sucursale), Ungaria (120) şi alte ţări din regiune (180, în principal în Rusia, Bulgaria şi Serbia).

În Turcia, UniCredit operează prin intermediul Yapi Kredi, un joint venture cu grupul Koc, în timp ce în România controlează Unicredit Ţiriac Bank. În prezent, UniCredit se poziţionează printre primii cinci actori de pe piaţă în 11 ţări din Europa Centrală şi de Est, în funcţie de active, sucursale şi cota de piaţă a depozitelor bancare.

În termeni de riscuri, UniCredit crede că situaţia din Ucraina, Kazahstan, România şi Bulgaria trebuie monitorizată cu atenţie. "Situaţia din Ucraina este în continuare fragilă, atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere economic, chiar dacă se îmbunătăţeşte", a declarat Federico Ghizzoni, citat de Agerpres. "Kazahstanul se îmbunătăţeşte din punct de vedere macroeconomic chiar dacă bula bancară are nevoie de timp pentru a se calma", a apreciat Federico Ghizzoni, adăugând că România şi Bulgaria se numără printre ţările care vor trebui urmărite cu atenţie în următoarele luni.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent circa 600.000 clienţi prin intermediul a 242 de sucursale. Banca furnizează în România o gamă largă de produse şi servicii specializate prin partenerii săi - UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance şi UniCredit Processes and Administration.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb