Uniqa a afişat un profit semestrial în scădere cu 64,4%, la 32 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 august 2009

"Volumul primelor brute subscrise de Uniqa Group s-a redus uşor în prima jumătate a lui 2009 ca urmare a mediului economic dificil şi a impactului negativ generat de evoluţia monedelor din Polonia, Ungaria, România şi Serbia.

"Volumul primelor brute subscrise de Uniqa Group s-a redus uşor în prima jumătate a lui 2009 ca urmare a mediului economic dificil şi a impactului negativ generat de evoluţia monedelor din Polonia, Ungaria, România şi Serbia.

Grupul austriac de asigurări Uniqa a obţinut în primul semestru un profit consolidat de 32 milioane euro, în scădere cu 64,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, pe fondul scăderii afacerilor din estul Europei, afectate mai ales de deprecierea monedelor locale, a anunţat, vineri, grupul.

În primul semestru din 2008, grupul Uniqa înregistrase un profit consolidat de 91 milioane euro.

Primele brute subscrise la nivelul grupului Uniqa au scăzut în primul semestru cu 1,6%, până la 2,955 miliarde euro, de la 3,003 miliarde euro în aceeaşi perioadă din 2008.

În ţările din Europa de Est, afacerile Uniqa au scăzut cu 5,7% în primul semestru, grupul punând evoluţia mai ales pe seama deprecierii monedelor din regiune în prima parte a anului.

"Volumul primelor brute subscrise de Uniqa Group s-a redus uşor în prima jumătate a lui 2009 ca urmare a mediului economic dificil şi a impactului negativ generat de evoluţia monedelor din Polonia, Ungaria, România şi Serbia", se arată în raport.

În România, Uniqa este prezentă pe piaţă prin Uniqa Asigurări, fosta companie Unita, preluată la sfârşitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG). Unita era la finalul anului trecut pe poziţia a opta în clasamentul asiguratorilor din România, cu o cotă de piaţă de 5,61%.

Uniqa Asigurări a anunţat la finalul lui iulie că şi-a sporit de 3,7 ori profitul net în primul semestru al acestui an, până la 5,23 milioane lei (1,24 milioane euro), în timp ce primele brute subscrise au scăzut cu 8,2%, până la 248,33 milioane lei (59 milioane euro).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb