UPDATE Adrian Năstase avea întâlnire cu Sorin Ovidiu Vîntu la Rahova

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 27 iunie 2012

Adrian Năstase avea întâlnire cu Sorin Ovidiu Vîntu la Rahova

UPDATE: Sorin Ovidiu Vîntu nu a ajuns încă la penitenciar

Sorin Ovidiu Vîntu nu a ajuns încă la penitenciarul Rahova, unde urma să fie încarcerat, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la un an de închisoare cu executare, joia trecută, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

După pronunţarea sentinţei, Sorin Ovidiu Vântu a fost dus la sediul Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Capitalei.

Potrivit acuzării, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, au precizat procurorii.

------------------

Adrian Năstase a ajuns în marţi seară la Penitenciarul Rahova, după ce medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat toate cele trei avize necesare pentru externare. Năstase a fost scos din spital pe o targă, acoperit cu o pătură. Mai mulţi oameni adunaţi în fata spitalului au scandat împotriva lui Adrian Năstase, nemulţumiţi că acesta a fost ţinut în spital şi nu dus în arest la Rahova. "Năstase bolşevicule", a strigat un cetăţean.

Şi Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la un an de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, trebuia să ajungă în acelaşi Penitenciar. Acum câteva zile însă, Adrian Blidaru, purtătorul de cuvânt al închisorii, ne-a declarat că SOV nu a ajuns încă la penitenciar şi că este posibil ca, din cauza problemelor sale de sănătate, să fie internat, întâi de toate, în Spitalul Penitenciarului Rahova. Sorin Ovidiu Vântu a fost ridicat săptămâna trecută de poliţişti de la reşedinţa sa şi condus în arestul Poliţiei.

Medici şi poliţişti au intrat în "lotul Năstase"

Cazul "Năstase" evoluează spectaculos pentru martorii neutri. În fiecare zi apar noi elemente şi tot mai multe persoane sunt afectate de evenimentele produse în ziua de 20 iunie anul curent. Bătălia este una totală, magistraţii trebuind să se pronunţe inclusiv în ceea ce priveşte zilele petrecute de fostul premier în spital, dacă se scad sau nu din pedeapsă. Ieri, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis că Adrian Năstase este deţinut şi că nu sunt obstacole în calea executării pedepsei.

Cum instanţa nu poate dispune încarcerarea fără a avea la bază o expertiză medico-legală, Adrian Năs-tase trebuie să se prezinte, astăzi, la Institutul Naţional de Medicină Legală, cu toate documentele medicale, iar în cazul în care Spitalul Floreasca transmite că acesta nu poate fi trans-portat, va fi examinat în secţia în care este internat.

Ieri, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind îngreunarea executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase. "Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim-ministru Adrian Năstase", informează DNA într-un comunicat de presă. De asemenea, profesorul Ioan Lascăr a trecut ieri pe la DNA, acesta fiind audiat ca martor de către procurori în dosarul mai sus menţionat. Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au interceptat convorbirile telefonice ale medicului Şerban Brădişteanu, acesta ar fi vorbit cu membrii familiei Năstase şi le-ar fi spus că starea de sănătate a fostului premier este foarte bună. În intervenţiile adresate publicului larg, Brădişteanu afirma că Adrian Năstase riscă în orice moment să facă un atac de cord.

Evenimentele de mai sus s-au produs la puţine ore după ce membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au susţinut în şedinţa CSM, că reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătoreas-că, precizând că CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă. Atât fostul preşedinte al CSM, Horaţius Dumbravă, cât şi judecătorul Cristian Danileţ au spus că avocaţii lui Adrian Năs-tase au avut un comportament nepotrivit faţă de justiţie.Totodată, Horaţius Dumbravă a cerut sancţionarea Avocatului Poporului, pentru că s-a antepronunţat în dosarul lui Adrian Năstase. El a cerut suplimentarea ordinii de zi a şedinţei CSM, pentru a fi luată în discuţie această situaţie şi pentru eventuale măsuri. Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus că în ultimele zile au fost mai multe atacuri la adresa procurorilor, iar iniţiativa de a lua apărarea acestora este binevenită. Kovesi a reafirmat că, din punctul ei de vedere, poliţia judiciară trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Public, pentru a nu mai exista presiuni politice:"Ne-am săturat să fim acuzaţi că facem dosare politice". Procurorul general a mai spus că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, iar dacă va constata că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele po-liţiştilor.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus că face un apel public la rezerve în declaraţiile publice în acest caz. În replică, Codruţa Kovesi a spus că nu le poţi interzice avocaţilor sau jurnaliştilor să comenteze un dosar. Procurorul general i-a mai spus minis-trului Justiţiei că a făcut declaraţii despre dosare politice şi i-a cerut să îi dea un singur exemplu în acest sens, cu nume şi prenume.Corlăţean i-a răspuns că nu a făcut aceste declaraţii, cel puţin de când este ministru al Justiţiei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. care va ajunge la rahova cu vaporiu

    1. Ar fi bine ca toti cei ca tine, care ii doriti raul singurului om care ne-a mai scos putin din mlastina comunista, din putregaiul coruptiei, minciunii si hotiei, sa ajungeti nu la bulau ci la BUG, daca cumva nu stii ce e ala, e cuptorul unde topea Hitler jidanii si tiganii !

      AI DREPTATE, bug-UL ESTE NIMERIT SI PENTRU TAMPITI. 

      Ne-a scos din mlastina comunista ca sa ne bage in purgatoriul basist in care toate regulile sunt facute de el .Corupti lui sunt buni corupti crlorlati trebuie sa dea socoteala.Dosarul Flota il asteapta.

      ... ca nu mai avem sanse in fata democratiei

      obsesia voastra ar trebui sa fie clasamentul economic ultim pe care-locupa Romania.

      anti Basestii au un mare interes sa raminem pe acest loc. 

      Nu merita sa discuti cu prostii ca oricum ei nu inteleg deoarece au deja creierele spalate de tot felul de televiziuni dubioase.

    ....ce a afacut NASTASE astfel incat s-au gasit 900 de martori ai faptei lui!!

    900! Probabil ce e de dus la balamuc nu la puscarie! 

    La puscarie cu Ponta.Jos USL,o alianta a bolsevicilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb