UPDATE - AGA Sibex Cristian Sima, ales preşedintele Sibex

Elena Voinea
Piaţa de Capital / 29 aprilie 2011

Cristian Sima, ales preşedintele Sibex

Update (ora 21:01)

Alex Găitan: Sibex va deveni mai atractivă

Alex Găitan, unul dintre noii membri ai Consiliului de Administraţie al Sibex, ne-a declarat că speră să reuşească să aducă cât mai multe produse, de la diferite instituţii din Londra. Astfel, bursa din Sibiu va deveni mai interesantă, mai atractivă şi vor creşte volumele.

Update (ora 20:52)

Teodor Ancuţa: "Sunt convins că Sima va continua să ducă bursa de la Sibiu pe culmi"

Teodor Ancuţa, deja fostul preşedinte al Sibex, ne-a declarat că dezbaterile de astăzi, din AGA, au reprezentat o luptă pe care a dus-o până la capăt.

Domnia sa ne-a declarat: "Mă simt uşurat şi cred că domnul Sima, cu care deja am mai lucrat doi ani jumate la Sibiu şi cu care m-am înţeles foarte bine, sunt convins că va continua să ducă bursa de la Sibiu pe culmi, aşa cum mi-am dorit ca acest copil al meu să îşi continue drumul.

Eu oricum am spus mai demult că mă retrag din activitate. L-am felicitat pentru acest succes. Sigur a fost o luptă, pe care am dus-o până la capăt, aşa cum este normal şi cred că noul Consiliu de Administraţie va încerca şi sper să şi reuşească să facă din bursa de la Sibiu una dintre cele mai bune burse din lume".

Teodor Ancuţa ne-a mai precizat că îi va oferi, în continuare, noului preşedinte al Sibex, tot sprijinul său şi le-a urat succes în noua structură a acţionariatului.

Update (ora 20:37)

Cristian Sima: "O să fac tot posibilul ca Sibex să devină cel mai transparent emitent"

Cristian Sima este noul preşednte al Consiliului de Administraţie al Sibex.

Imediat după aflarea rezultatelor, domnia sa ne-a declarat: "Este o onoare că am fost ales preşedinte, în noul Consiliu de Administraţie. Munca începe de abia în ziua în care vom fi validaţi de către CNVM. Mulţumesc, în primul rând domnului Ancuţa, pentru că a inventat această bursă, că a înfiinţat-o, că a dus-o până aici şi că încă există şi în ziua de azi. Sper să beneficiez de sfaturile dânsului chiar dacă va mai fi sau nu va mai fi în apropierea bursei de la Sibiu".

În continuare, Cristian Sima a adăugat: "Nu promit acţionarilor nimic concret, la modul că nu cred că pot să spun dacă bursa va valora cinci sute sau un miliard de euro, în schimb pot să încerc să o aduc în primele şase luni de mandat ca director general pe linia de plutire, la un break even astfel încât veniturile şi cheltuielile să ajungă la acelaşi nivel. O să fac tot posibilul, şi asta pot să o promit, ca Sibex să devină cel mai transparent emitent, cea mai transparentă instituţie din piaţa de capital românească, iar volumele care se vor face la Sibex peste un an de zile să facă cinste oricărei burse europene".

Domnia sa ne-a explicat motivul pentru care a candidat pentru conducerea Sibex: "De ce am candidat, de ce am vrut să accept această funcţie, vă dau un citat din Winston Churchill -Dacă vrei să ameliorezi ceva schimbi, dacă vrei perfecţiunea schimbi şi mai des-".

Cristian Sima a fost ales cu circa 75% din voturile membrilor, iar noul Consiliu de Administraţie al Sibex a fost ales în unanimitate.

Din noul Consiliu de Administraţie al Sibex fac parte: Cristian Sima, în calitate de preşedinte, Alex Găitan, Paul Miclăuş, Dan Simionescu, Gabriel Filimon.

Update (ora 18:37)

Iancu Stavrositu, preşedintele "SSIF Interfinbrok" şi-a retras candidatura pentru conducerea Sibex, din motive personale. Cu excepţia domniei sale, niciun alt candidat nu s-a mai retras. Buletinele de vot au fost împărţite deja acţionarilor şi urmează să fie introduse în urne.

Update (ora 17:51)

Deşi nu face obiectul adunării şi nu se află pe ordinea de zi, acţionarii au fost zgâlţâiţi de o ştire aruncată în AGA, potrivit căreia Teodor Ancuţa ar fi cumpărat de la propria firmă de mezeluri produse pe care le-ar fi dat ca primă angajaţilor şi pe care le-ar fi plătit cu banii acţionarilor.

Update (ora 17:30)

La acest moment s-a terminat numărarea voturilor din AGEA. Acţionarii Sibex au votat în proporţie de 84% în favoarea fuziunii dintre Sibex şi BVB. Surse din cadrul dezbaterilor ne-au declarat că s-a decis că nu se va vota prin vot cumulativ, argumentul fiind acela că este dreptul suveran al adunării să hotărască cum se va vota.

Update (ora 16:42)

Până la această oră, dezbaterile din AGEA încă nu s-au încheiat. Discuţiile sunt aprinse şi există unele voci care nu înţeleg de ce a scăzut profitul.

Update (ora 16:03)

Conform unor relatări, domnul Teodor Ancuţa ar fi intenţionat să părăsească şedinţa, dar s-a întors la auzul vocilor că fapta poate deveni penală. Zvonul nu ne-a fost confirmat.

În jurul orei 16:00 se numărau voturile pentru deciziile din AGEA, urmând ca după aceasta să înceapă AGOA.

Update (ora 15:07)

Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, a propus un secretariat format din trei membri, însă unii acţionari nu sunt de acord cu unul dintre aceştia.

Mai mult, unii acţionari invocă problema organizării, deoarece încă se mai calculează ponderea voturilor fiecărui membru. Acesta este şi motivul pentru care AGEA şi AGOA au fost întrerupte. Sursele ne-au precizat că şedinţa s-a deschis, dar aceasta nu este organizată corespunzător.

Update (ora 14:39)

Nici până la ora prânzului zarurile nu au fost aruncate la Sibex.

Surse din cadrul acţionarilor ne-au declarat că AGEA care a început cu o mică întârziere faţă de ora stabilită (n.r. 11:00) a fost întreruptă la ora 13:00, ca să fie deschisă în mod oficial AGOA, care a fost întreruptă la scurt timp. La ora 14:00, niciuna dintre adunări nu era în derulare, iar unii dintre acţionari s-au retras pentru alte întâlniri, urmând să revină la sediul bursei din Sibiu.

Aceleaşi surse ne-au mai declarat că sunt foarte mulţi participanţi: "Nu am mai văzut până acum atât de mulţi acţionari".

Cât despre alegerea unui nou şef la Sibex, lucrurile sunt tensionate în cadrul dezbaterilor, iar votul privind fuziunea dintre Sibex şi BVB va fi probabil unul de principiu, dar fuziunea se va realiza în mod real peste câţiva ani, potrivit surselor din rândul acţionarilor. Aceştia sunt de părere că adunările ar putea să se ţină şi mâine, având în vedere ritmul în care se desfăşoară lucrurile. Cu toate acestea, şansele sunt destul de mici.

ORA 10:15 - Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge!

După acest dicton şi-au început ziua şi membrii Consiliului de Administraţie al Sibex.

Aceştia se vor întruni în jurul orei 10:00, în biroul lui Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, ca să poarte ultimele discuţii înainte de adunările acţionarilor care vor avea loc în decursul zilei de astăzi, la sediul bursei din Sibiu.

Adunarea Generală Extraordinară a acţionarilor va avea loc la ora 11:00, iar cel mai important punct de pe ordinea de zi este fuziunea dintre Sibex şi BVB, în timp ce Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor va avea loc la ora 13:00, iar punctul fierbinte pe ordinea de zi este revocarea membrilor Consiliului de Administraţie şi alegerea unuia nou. Acest punct a fost introdus pe ordinea de zi la cererea "DELTA Valori Mobiliare", Cornel Albu, Mirela Narcisa Grigoriu şi Bogdan Baloşan.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sima si-a atins scopul, sa faca din Sibex jucaria personala. El nu vrea sa o dezvolte, asta e gargara. Vrea sa faca bani pentru el, sa vina la o pleasca (a se citi un capital social de 33 mil lei)

    Deci nu mai e Sibex, e Simex!!!  

    Ura si la gara. 

    Sima si-a atins scopul, sa faca din Sibex jucaria personala. El nu vrea sa o dezvolte, asta e gargara. Vrea sa faca bani pentru el, sa vina la o pleasca (a se citi un capital social de 33 mil lei)

    Deci nu mai e Sibex, e Simex!!!  

    Ura si la gara. 

    1. Pina acum a fost bursa lui Ancuta.Ancuta si Tepes s-au aliat cu SIF-urile.Si a Simat. A venit Sima si s-a alita cu SIF-urile. Si au piedut Ancuta si Tepes.Ghicitoare : cine va cistiga in final? ...Va ajut eu SIF-urile. Cine va pierde in afara acestor perpetuu papagali? Piata de capital...Cum sa o facem bine cind singurul scop al grupului Ancuta , Farmache, Tepes, Zah, Ulea, Epure, Isac, Molnar, Chis,Filimon, Simonescu, etc. e sa adune bni de la actionari si pe urma sa traiasca din dobinzi? Daca am uitat pe cineva inseamna ca e dincolo de nivelul de nulitate(sub linie) si nici nu merita mentionat.Si sunt multi , la nivelul executivelor celor doua burse.... Mai baieti tare rau arata din afara veterinaro-machedonismul, sprijinit cu banii sicilieni...Mai ales pe piata de capital

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb