UPDATE/ DRAGNEA: "Voi propune marţi numele viitorului ministru al Apărării; nu e nicio criză la MApN"

Andrei Stan
Politică #Apărare / 10 septembrie 2017

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 16:21 Ludovic Orban: "Nu mă aştept la nimic bun cu privire la nominalizarea viitorului ministru al Apărării"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat astăzi pesimist în ceea ce priveşte nominalizarea unui nou ministru al Apărării, el apreciind, totodată, că Executivul nu doreşte să-şi onoreze angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei.

Orban a spus, la Ţebea, potrivit Agerpres: "După ce soi de oameni au fost propulsaţi în actuala Putere, nu mă aştept la nimic bun. Nu pot să nu remarc că este extrem de ciudat că al doilea ministru care urma să aibă o vizită oficială în SUA îşi pierde mandatul de ministru cu câteva zile înainte de începerea vizitei oficiale. Nu pot să nu remarc faptul că la ora actuală este evident că Guvernul nu vrea să-şi onoreze angajamentele de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei şi mai ales pentru conferirea siguranţei pentru fiecare român. Este o harababură generalizată în care nimeni din România nu mai ştie la ce să se aştepte din partea Guvernului".

El şi-a exprimat speranţa că Ministerul Apărării va avea un ministru plin cât mai curând.

"Sper să fie numit cât mai repede un ministru şi toate angajamentele pe care le avem faţă de partenerii din NATO şi UE să fie transpuse în practică", a afirmat liderul PNL.

Ludovic Orban a participat astăzi la Serbările Naţionale de la Ţebea, dedicate împlinirii a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

------------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că marţi va avea loc o şedinţă lărgită a partidului, în cadrul căreia îi va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al Apărării.

Prezent la manifestările de la Ţebea, Dragnea a afirmat, potrivit News.ro: "Marţi avem un Biroul Permanent Naţional lărgit, unde voi propune din partea PSD premierului un nume şi ulterior să fie prezentat preşedintelui României. Deci marţi se va rezvolva problema".

Întrebat dacă şedinţa CSAT de joi are legătură cu actuala "criză" din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Dragnea a negat: "Nu cred şi nu văd ce criză e. La armată e un mininistru interimar, are toate competenţele. Nu poate să fie nicio criză".

Liderul PSD a fost întrebat şi dacă a discutat cu ambasadorul Hans Klemm pe tema viitorului ministru, el spunând că nu are nevoie de "viza" unui diplomat pentru a face numiri, dar a existat o comunicare.

"N-am discutat despre această propunere, pentru că nu trebuie să iau viza de la niciun ambasador pentru membrii guvernului, dar i-am spus ambasadorului că marţi vom avea BPN (Birou Politic Naţional, n.r.) şi va fi un ministru plin", a spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a anunţat săptămâna trecută că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că "sunt bani pentru salarii", dar "cineva" din MApN "a avut imaginaţie".

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 11.00, o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe tema participării Armatei la o misiune NATO cu capabilităţi navale, dar şi a strategiei naţionale de prevenire a proliferării armelor de distrugere în masă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb