UPDATE Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, adus cu elicopterul la tribunal

F.A.
Internaţional / 4 noiembrie 2013

Update 13:52 Procesul lui Mohamed Morsi, amânat pentru data de 8 ianuarie 2014

Procesul preşedintelui egiptean Mohamed Morsi, destituit de armată în luna iulie, a fost amânat pentru data de 8 ianuarie 2014, informează AFP.

După cum au relatat anterior televiziunile locale, judecătorul care a prezidat şedinţa în cazul morţii a şapte manifestanţi, de care este acuzat preşedintele destituit al Egiptului, a suspendat luni audierea din cauza refuzului acestuia de a îmbrăca hainele albe de deţinut, a relatat agenţia de presă RIA Novosti.

Şedinţa, a spus judecătorul, va fi întreruptă până când Morsi va îmbrăca "hainele în conformitate cu statutul său actual". În loc de uniforma albă de închisoare, preşedintele islamist care a fost înlăturat acum şase luni de la putere de către armată a compărut în faţa instanţei în sacou şi pantaloni.

Potrivit altor surse, cauza suspendării şedinţei ar fi însă strigătele insultătoare la adresa instanţei din partea adepţilor lui Morsi, aflaţi în sala de judecată. De pe scaunul său de acuzat, Mohamed Morsi a strigat de câteva ori: "Eu sunt preşedintele legitim al ţării!".

---

Preşedintele egiptean islamist Mohamed Morsi, destituit în urmă cu patru luni de armată, a ajuns luni la tribunalul din Cairo, unde va fi judecat pentru "instigare la omor" în timpul unei manifestaţii pe când era la putere, a anunţat poliţia, potrivit presei internaţionale.

Primul şef de stat ales democratic în Egipt este deţinut într-un loc secret de către armată după înlăturarea sa de la putere în data de 3 iulie.

În această dimineaţă, el a fost adus cu un elicopter la tribunalul, unde va compărea împreună cu alţi 14 responsabili ai regimului său pentru "instigarea" forţelor de ordine la uciderea protestatarilor în timpul manifestaţiei din 5 decembrie 2012, a anunţat şeful poliţiei din Cairo, Osama al-Saghayar.

Mohamed Morsi va compărea în aceeaşi sală de şedinţe unde fostul preşedinte Hosni Mubarak, constrâns să demisioneze la începutul anului 2011 în urma unei revolte populare, este judecat pentru presupusa implicare în moartea mai multor manifestanţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb