UPDATE Premierul libian, arestat de o grupare a foştilor rebeli

F.A.
Internaţional / 10 octombrie 2013

Update 12:58 Oficiali: Premierul libian a fost eliberat

Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat de foştii rebeli care l-au reţinut în această dimineaţă timp de câteva ore, a anunţat o sursă de securitate, informează Reuters.

----

Update 12:15

Premierul libian, Ali Zeidan, se află în stare bună, va fi tratat corespunzător ca un cetăţean libian şi este deţinut la departamentul de combatere a criminalităţii din cadrul Ministerului de Interne, a anunţat un oficial al departamentului, transmite Reuters.

----

Update 11:33

Ali Zeidan "a fost arestat în baza Codului penal libian (...) din ordinul Parchetului General", a anunţat Celula pentru operaţiuni a revoluţionarilor din Libia pe pagina sa de Facebook, potrivit AFP.

Potrivit acestei celule, aflată în subordinea ministerelor Apărării şi de Interne, Ali Zeidan a fost arestat în baza unor articole referitoare la "infracţiuni şi delicte ce au prejudiciat statul" şi siguranţa statului.

Consiliul de miniştri a indicat pe pagina sa de Facebook "că nu este la curent cu ridicarea imunităţii sau cu vreun ordin de arestare" a premierului.

----

Update 09:22

Un grup de foşti rebeli libieni a declarat că l-a "arestat" pe premierul Ali Zeidan de la un hotel din Tripoli din cauza rolului guvernului său în capturarea de către SUA a unui suspect al-Qaida, potrivit Reuters.

"Arestarea sa vine după declaraţia lui John Kerry (secretar american) despre capturarea lui Abu Anas Al-Liby, care a afirmat că guvernul libian a ştiut de această operaţiune", a spus un purtător de cuvânt al grupului, cunoscut sub numele de Celula pentru operaţiuni a revoluţionarilor din Libia.

----

Premierul libian, răpit de rebeli

Un grup de rebeli l-a răpit pe premierul libian Ali Zidan, ducându-l spre o locaţie necunoscută, a anunţat, astăzi, guvernul.

"Şeful guvernului de tranziţie, Ali Zeidan a fost dus la o destinaţie necunoscută, din motive necunoscute de către un grup de bărbaţi, foşti rebeli", a declarat guvernul într-o scurtă declaraţie.

Ali Zeidan a fost luat cu forta de oameni inarmati din hotelul Corinthia din capitala Tripoli, au spus agentii de paza ai hotelului. Circumstantele sunt neclare, iar unul ditnre ei a descris operatiunea ca o "arestare".

Potrivit Reuters, premierul a fost răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi din hotelul Corinthia din capitala Tripoli, au spus agentţi de pază ai hotelului. Circumstanţele sunt neclare, iar unul dintre agenţi a descris operaţiunea ca o "arestare".

Guvernul "bănuieşte" că autorii operaţiunii ar putea fi două grupuri foste rebele, "Camera revoluţionarilor din Libia" şi "brigada luptei împotriva crimei", relatează AFP.

Camera revoluţionarilor din Libia este "vag" afiliată cu Ministerul de Interne al ţării şi l-a luat pe Zaidan de la Hotelul Corinthia din cauza unor informaţii "eronate", potrivit cărora un mandat de arestare a fost emis pentru premier, a declarat Hashem Beshr, şeful Comitetului Suprem de Securitate de la Tripoli, informează Bloomberg.

Săptămâna trecută, armata americană l-a capturat la Tripoli pe liderul al-Qaida din Libia, Abu Anas al-Libi, într-o operaţiune care a înfuriat grupurile militante islamiste. Abu Anas al-Libi a fost găsit vinovat pentru atacurile asupra ambasadelor americane din Kenya şi Tanzania, din 1998, în timpul cărora au murit peste 200 de oameni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb