UPDATE/IOHANNIS: "Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern"

Andrei Stan
Companii #Auto / 12 octombrie 2017

"Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern"

Preşedintele Iohannis şi premierul Tudose, la Craiova, la lansarea noului model "Ford"

----------

Actualizare 21:30 Preşedintele Ford România: "Circa 30% din componentele modelului EcoSport, se vor produce în România"

Preşedintele Ford România, John Oldham, a afirmat astăzi, cu prilejul lansării producţiei noului EcoSport la fabrica din Craiova, că 25-30% dintre componentele modelului vor fi produse în România.

Preşedintele Ford România a precizat: "25-30% din componentele EcoSport sunt produse în România. Avem pe platforma noastră din Craiova 10 furnizori şi este un lucru foarte important pentru noi şi evident că ne dorim să aducem în Craiova şi în România şi alţi furnizori. Dar ne uităm şi la alte oportunităţi de a aduce şi alte produse".

Acesta a afirmat că volumul producţiei EcoSport va fi mai mare faţă de cel al modelului B-Max, la care fabrica a renunţat la 1 septembrie a.c., şi 60% din motoarele produse la Craiova vor fi folosite pentru echiparea EcoSport.

Potrivit preşedintelui Ford România, primele modele EcoSport produse la Craiova vor ajunge pe piaţa din Europa la începutul anului viitor, când începe şi campania la nivel european.

(G.F.)

--------

Actualizare 15:09 Klemm: "Investiţia pentru lansarea modelului EcoSport demonstrează încrederea Ford în România şi forţa de muncă de aici"

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat astăzi, la Craiova, că investiţia de 200 de milioane de euro făcută de grupul "Ford" pentru producţia în fabrica de la Craiova a modelului EcoSport demonstrează "încrederea acestei companii în România şi forţa de muncă" din ţara noastră.

Ambasadorul american a mai afirmat: "Investiţia a creat circa 1.700 de noi locuri de muncă la Craiova, iar Guvernul României şi-a demonstrat angajamentul faţă de activitatea desfăşurată aici. Este o demonstraţie a deschiderii Guvernului faţă de investiţiile americane şi faţă de nevoie a face un cadru de politici stabil şi o infrastructură publică".

El a ţinut să sublinieze că "Ford" este cunoscută ca fiind una din cele mai etice companii din lume, prin grija sa faţă de angajaţi, şi datorită acestei companii, în care tatăl său a lucrat timp de 40 de ani, familia sa a putut trăi visul american.

La evenimentul de lansare a producţiei modelului EcoSport la fabrica din Craiova, Klemm a mai spus: "Fratele meu a lucrat pentru Compania Ford Motor, înainte a fi membru al serviciului diplomatic, şi eu am lucrat pentru Compania Ford, iar tatăl meu a lucrat pentru Ford ca inginer timp de 40 de ani, la liniile de asamblare din Michigan, Kentucky, în Germania şi Spania. Tatăl meu a fost extrem de loial companiei Ford, iar compania l-a răsplătit fiindu-i la fel de loială. Şi ca urmare a carierei tatălui meu în cadrul companiei Ford Motor, tatăl meu, mama mea, fraţii mei şi eu am putut trăi visul american. Această loialitate a Ford faţă de angajaţii săi nu este ieşită din comun, pentru că Ford a fost întotdeauna tipul de companie care îşi respectă foarte mult angajaţii".

Potrivit lui Klemm, prin "Ford Motor Company", organizaţia filantropică a companiei a investit 1,5 miliarde de dolari pentru a dezvoltarea comunităţilor din întreaga lume. "Compania promovează viziunea Ford de a îmbunătăţi vieţile oamenilor încurajând mobilitatea socială din 1949 până în prezent. În România a investit peste jumătate de milion de euro în diverse proiecte sociale şi de sănătate", a mai spus ambasadorul SUA.

Fabrica "Ford" din Craiova a lansat astăzi producţia modelului Ecosport, iar printre cei care au participat la eveniment s-au numărat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, evenimentul având loc în prezenţa a circa 4.000 de angajaţi ai fabricii.

-------------

Actualizare 12:09 Iohannis: "Parteneriatul - cheia succesului economic, indiferent de ce pretind uneori politicienii"

Parteneriatul este cheia succesului economic, indiferent de ceea ce pretind uneori politicienii, a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis.

La lansarea noului model "Ford" EcoSport, Iohannis a spus: "Şi ca urmare a investiţiilor străine Craiova redevine un important centru industrial al României. Aceasta ne arată încă odată că investiţiile străine şi capitalul românesc trebuie susţinute şi încurajate deopotrivă. M-aş bucura să se înţeleagă măcar în ceasul al douăsprezecelea că politicile economice adverse nu fac bine nimănui. De fapt, investiţiile străine consolidează capitalul românesc, aşa cum am văzut că se întâmplă şi aici. Avem la Craiova un foarte bun exemplu de ecosistem industrial compus din zeci de firme româneşti dezvoltat în jurul firmei Ford. Investiţiile mari au făcut dintotdeauna casă bună cu dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. În economie parteneriatul înseamnă cooperare şi concurenţă prin antreprenoriat, inovaţie şi productivitate. Aceasta este calea succesului economic şi nu există scurtături în drumul spre prosperitate, indiferent cât de mult pretind uneori politicienii că doar ei sunt capabili să inventeze".

Şeful statului a precizat că performanţa este măsura valorii.

"De aceea este bine să înţelegem că piaţa nu este adversarul cuiva, ci doar mijlocul prin care realizările valoroase ajung să iasă la suprafaţă şi să conducă la prosperitatea unei naţiuni, aşa ar trebui să arate şi proiectul de succes al României, întemeiat pe cultura valorii în economie, în administraţie, în şcoală şi nu doar uneori sau doar în anumite domenii, ci permanent în viaţa de zi cu zi", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a susţinut că lansarea noului model "Ford" este importantă şi prin prisma Parteneriatului strategic dintre România şi SUA.

"Dincolo de eficienţa componentei sale militare, Parteneriatul nostru are şansa de a fi întregit prin astfel de realizări în planul cooperării economice", a arătat Iohannis.

El a afirmat că prin lansarea acestui nou model "Ford" industria auto din ţara noastră îşi creează o reputaţie tot mai puternică pe piaţa auto europeană, mai ales că evoluţiile recente sunt foarte promiţătoare. Astfel, şeful statului a arătat că, în prezent, ţara noastră ocupă locul 11 în Europa după producţia anuală de automobile.

Iohannis a spus: "Prin munca dumneavoastră şi a tuturor celor care lucrează în acest domeniu industria auto din România a ajuns să reprezinte anul trecut circa 13% din PIB şi un sfert din exporturile totale ale României, un sector foarte important pentru economia noastră. Aceste performanţe trebuie să fie consolidate în continuare prin asemenea proiecte ambiţioase, prin profesionalism şi prin competitivitate".

El a subliniat că ţara noastră are un potenţial economic deosebit.

"Este esenţial să fim cu toţii conştienţi că şansa extraordinară a României este dezvoltarea economică, o dezvoltare sănătoasă care să fructifice oportunităţile şi avantajele competitive pe care le avem aici în România", a declarat şeful statului.

Iohannis a precizat că prin extinderea fabricii "Ford" se creează încă 1.700 de locuri de muncă. El şi-a exprimat speranţa că modelul "Ford" EcoSport va deveni o "nouă poveste de succes" a companiei "Ford" şi a industriei auto româneşti.

"Poate că ştiţi. Pentru mine este deja a doua oară în această săptămână când ajung la Craiova şi ştiţi ce: îmi place tot mai mult!", a mai spus Iohannis.

-------------

Actualizare 11:38 Premierul Tudose: "Nu mai suntem la nivel de promisiuni în ceea ce priveşte infrastructura"

Ţara noastră nu mai este la nivel de promisiuni în ceea ce priveşte infrastructura "care leagă Craiova de restul lumii", a declarat astăzi premierul Mihai Tudose.

După o vizită la fabrica "Ford" din Craiova, premierul a spus: "Astăzi putem să spunem că, în ceea ce priveşte infrastructura care leagă Craiova de restul lumii, nu mai suntem la nivel de promisiuni, (...) suntem în grafic. (...) Sunt lucrări de infrastructură care sunt în procedură de licitare, de atribuire. Au început să se întâmple lucruri şi pe această zonă. A fost un angajament al României. România înţelege să-şi respecte angajamentele".

Potrivit şefului Executivului, lansarea noului model "Ford" EcoSport reprezintă "o nouă istorie" în compania americană.

Tudose a precizat: "Am emoţii, ca un iubitor de maşini, pentru ceea ce reprezintă Craiova pentru România, pentru ceea ce a făcut Ford pentru Craiova şi pentru România. (...) Nu este puţin lucru ca o companie de asemenea anvergură (...) să fie în România. Este un element de mândrie şi pentru noi şi bănuiesc că şi pentru domniile lor faptul că au găsit aici un mediu propice economic, social, uman, de toată factura pentru a face acest pas important - un nou model, o nouă istorie în compania Ford".

-------------

Actualizare 11:33

Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern, a afirmat, astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, în discursul susţinut în cadrul vizitei la fabrica "Ford" din Craiova.

Iohannis a declarat: "În atragerea de investiţii, administraţia locală are un rol cheie pe care îl încurajez să devină regulă şi nu excepţie. Ştim cu toţii că una din cerinţele esenţiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiţii mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferenţele regionale mari existente în România infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern".

El a arătat că înainte de a participa la lansarea noului model "Ford" EcoSport a discutat cu reprezentanţii Guvernului participanţi la eveniment, între care şi premierul Mihai Tudose, despre acest subiect.

"În discuţiile pe care le-am avut am atins aceste subiecte şi am primit toate promisiunile necesare", a arătat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că imperativele pe care ţara noastră le are în materie de infrastructură sunt necesare "nu numai ca industria auto să devină mai atractivă şi mai competitivă, ci pentru ca românii să poată călători eficient şi în siguranţă, pentru ca dezvoltarea României să se aşeze pe baze solide şi sănătoase".

------------

Actualizare 10:37 Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la Craiova

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la Craiova, unde va participa, alături de premierul Mihai Tudose, la lansarea celui mai nou model al companiei "Ford", transmit televiziunile de ştiri.

------------

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose participă astăzi la lansarea noului model "Ford" EcoSport care va avea loc la Uzina "Ford" din Craiova, potrivit Agerpres.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 10.00.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat marţi participarea preşedintelui Iohannis la eveniment.

"Prezenţa domnului preşedinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive şi care îşi creează o reputaţie din ce în ce mai bună pe piaţa europeană", a spus Dobrovolschi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este un moment de mindrie sa-l aud pe prim ministru cum minte frumos....nu sintem la stadiu de promisiuni in ce priveste infrastructura ci la stadiu de furt pe fata fara SOVA-iala....URA traiasca partiduuu !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb