USR a sesizat CCR cu privire la Legea executării pedepselor

A.I.
Politică / 16 mai 2017

(Sursa foto: Wikipedia)

(Sursa foto: Wikipedia)

Partidul Uniunea Salvaţi România a sesizat Curtea Constituţională cu privire la proiectul de modificare a Legii executării pedepselor, care reduce toate pedepsele la o treime, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Sesizarea de neconstituţionalitate a fost semnată de 27 de deputaţi USR şi de 24 de deputaţi PNL.

USR şi PNL au votat împotriva adoptării proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 , dar nu au putut modifica rezultatul votului dat, marţi, 9 mai, de coaliţia majoritară formată din PSD, ALDE şi UDMR.

Principalul motiv invocat de juriştii USR în sesizarea de neconstituţionalitate este încălcarea principiul bicameralismului. Această lege a fost modificată fundamental la Camera Deputaţilor, printr-o serie de 43 de amendamente, care nu au fost dezbătute deloc în Senat.

De asemenea, juriştii USR au invocat în sesizarea la Curtea Constituţională încălcarea principiului securităţii juridice, pe motiv că definirea condiţiilor necorespunzătoare din închisori este neclară. Astfel, în două alineate distincte, definiţiile sunt diferite şi contradictorii, precizează comunicatul. De asemenea, standardele impuse prin una din cele două definiţii din proiectul de lege sunt mult mai ridicate decât cele care derivă din jurisprudenţa CEDO. De exemplu, simpla existenţa a igrasiei şi mucegaiului în celulă ar fi suficientă pentru ca deţinuţii să beneficieze de compensarea prevăzută de lege. Pentru declararea unui spaţiu de detenţie necorespunzător, condiţiile nu se iau în considerare cumulat, ci separat. Astfel, toate spaţiile de detenţie din România vor fi declarate ca având condiţii necorespunzătoare.

În sesizare, a mai fost invocată şi încălcarea principiului egalităţii cetăţenilor în faţa legii, întrucât una dintre dispoziţiile din proiectul de lege creează premisele unei discriminări între deţinuţi pe bază de avere.

Prin modificarea Legii executării pedepselor, deţinuţii vor primi un beneficiu de şase zile care se vor considera executate la o perioadă de 30 de zile petrecute în condiţii de detenţie improprii. USR a susţinut varianta beneficiului de trei zile acordate la 30 de zile în condiţii improprii.

De asemenea, USR consideră că este excesivă creşterea beneficiului în zile considerate executate, de la 20% la 25% pentru munca remunerată, de la 25% la 33% pentru munca neremunerată şi de la 33% la 50% pentru munca pe timp de noapte.

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia juridică, a afirmat: "USR consideră că actuala putere se foloseşte în cel mai pervers mod de situţia disperată a unora dintre deţinuţii din închisorile româneşti, fără a avea niciun interes real pentru rezolvarea problemelor semnalate de CEDO, cu unicul scop de a salva din puşcării membrii de partid şi clientela politică. De fapt, majoritatea proiectelor care se bucură de atenţia nedisimulată a parlamentarilor PSD şi ALDE au ca obiect fie o graţiere, fie o amnistie, unele mascate tehnic, iar altele promovate în dispreţul românilor. Problemele reale ale României aşteaptă la coadă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb