USR: "PSD şi ALDE pun din nou stăpânire pe companiile de stat"

Adi Iacob
Politică / 16 mai 2017

Partidul Uniunea Salvaţi România avertizează că mai multe companii de stat, printre care Tarom şi CEC Bank, riscă să ajungă din nou sub controlul direct politic al PSD şi ALDE, prin excluderea lor de pe lista firmelor obligate să respecte regulile de transparenţă în guvernanţa corporativă.

Miercuri, 16 mai, în cadrul sedinţei Comisiei economice, industrii şi servicii, reunită cu Comisia pentru dezvoltare regională din Senatul României, au fost aprobate noi excepţii de la obligaţia implementării regulilor de transparenţă în guvernanţa corporativă, stabilite prin OUG 109/2011 şi Legea 111/2016, potrivit unui comunicat de presă al USR, remis Redacţiei.

Conform deciziei majorităţii senatorilor din Comisiile reunite, companiile din industria de apărare şi instituţiile de credit deţinute de statul român vor fi exceptate de la aplicarea OUG 109/2011 şi a Legii 111/2016.

Astfel, companii precum Romarm, Avioane Craiova, Romaero, dar şi Tarom vor fi exceptate de la obligaţia de a implementa un management privat independent şi sunt din nou aduse sub controlul direct politic.

De asemenea, instituţiile de credit detinute de statul român, precum CEC Bank şi Eximbank sau Fondul National de Garantare a IMM-urilor vor trebui să anuleze sau să întrerupă procedurile de recrutare a unor manageri privaţi, precizează comunicatul.

Propunerea a fost înaintată de senatorul PSD, Radu Oprea şi a fost adoptată cu nouă voturi pentru şi şapte împotrivă. Senatorii USR, Silvia Dinică şi George Marussi, au votat împotrivă, cel care înclinat balanţa a fost preşedintele Comisiei economice din Senat, senatorul PNL Daniel Zamfir, care a susţinut iniţiativa, contrar celorlalţi colegi din partid.

Silvia Dinică a argumentat votul împotrivă afirmând că "avem de-a face cu un nou demers al Guvernului PSD-ALDE de a pune stăpânire pe companiile de stat şi a controla resursele acestora în scop politic şi clientelar".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb