VACCIN ANTI-CRIZĂ "Iproeb" Bistriţa a câştigat licitaţii "Enel" de peste 13 milioane de lei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 septembrie 2009

După ce a câştigat, recent, o licitaţie în Polonia de mai multe zeci de milioane de euro, producătorul de cabluri electrice şi electronice "Iproeb" Bistriţa adună cât poate şi de pe piaţa internă a licitaţiilor de profil.

Societatea a câştigat, la finele lunii iulie, patru contracte în valoare de peste 13 milioane de lei, în urma mai multor licitaţii organizate de filialele regionale ale companiei de distribuţie a energiei electrice "Enel".

Cel mai mare contract are valoarea de 7,94 de milioane de lei (fără TVA) şi vizează furnizarea de cabluri de tensiune pentru societatea "Enel Distribuţie" Muntenia. "Iproeb" Bistriţa a participat la licitaţie alături de încă alte patru firme.

Un contract în valoare de 2,22 de milioane de lei, fără TVA, a fost atribuit companiei bistriţene în urma licitaţiei organizate de "Enel Distribuţie Banat", pentru care s-au mai bătut încă şapte companii.

Încă două contracte, de 1,6 milioane de lei şi, respectiv, 1,39 milioane de lei, fără TVA, şi-a mai adjudecat "Iproeb" de la "Enel Distribuţie Dobrogea". Pentru primul contract, compania va furniza cabluri medii şi de joasă tensiune şi cabluri ecranate, pentru al doilea.

Licitaţiile câştigate vin ca o gură de oxigen pentru companie după ce prima jumătate a acestui an a adus "Iproeb" comenzi mai puţine şi profituri în scădere. Astfel, societatea a câştigat, în primele şase luni, un profit net de 2,7 milioane lei (645.500 euro), de 3,7 ori mai mic decât profitul înregistrat în primul semestru din 2008. În acelaşi timp, afacerile societăţii s-au redus cu 51% faţă de intervalul echivalent al anului anterior, până la 37,16 milioane lei. În iulie, conducerea companiei a trimis în şomaj tehnic 110 angajaţi, după ce, în urmă cu mai multe săptămâni, luase o decizie similară în cazul a 280 de salariaţi.

Recent, "Iproeb" a câştigat o licitaţie internaţională în Polonia, primind o porţie dintr-un contract de aproape 43 de milioane de euro pentru reconstrucţia unei linii electrice dintre două staţii de tensiune.

Compania are o valoare de piaţă de 44,71 milioane de lei, potrivit preţului de 0,94 de lei/acţiune, înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Societatea "Electromontaj" deţine puţin peste 30% din titlurile IPRU. Din acţionariatul companiei mai face parte şi fondul de investiţii "MEI - Roemenie & Bulgarije", cu o participaţie de 10,37%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb