Vaccin contra malariei, testat începând de astăzi

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 23 aprilie 2019

Vaccin contra malariei, testat începând de astăzi

Primul test pe scară largă al celui mai avansat vaccin experimental conceput până în prezent împotriva malariei, o maladie care face în fiecare an mai multe sute de mii de victime în Africa, va debuta astăzi în Malawi.

Reprezentând o încununare a peste 30 de ani de cercetări medicale şi a unei investiţii de 1 miliard de dolari, această campanie vizează confirmarea eficacităţii vaccinului pe copii cu vârste de până la doi ani, întrucât ei reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de populaţie în faţa acestei boli. Conform Agerpres, campania va debuta într-un centru medical din capitala ţării, Lilongwe, şi va continua săptămâna viitoare în Ghana şi în Kenya, celelalte două ţări-pilot în cadrul acestui program. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) speră să vaccineze 120.000 de copii în fiecare dintre cele trei state africane până în 2020. Denumit "Mosquirix" sau RTS,S, acest vaccin a fost dezvoltat de gigantul farmaceutic britanic GlaxoSmithKiline şi ONG-ul Path, fiind finanţat de Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), Fondul mondial de luptă contra SIDA, tuberculozei şi malariei şi UNICEF.

Cu ocazia testelor preliminare, realizate între 2009 şi 2015, vaccinul "Mosquirix" a permis reducerea cu 39% a numărului de cazuri de malarie la copiii cu vârste cuprinse între 17 luni şi cinci ani. Eficacitatea lui nu este, deci, decât una relativă, însă cercetătorii şi autorităţile sanitare speră că noul vaccin, asociat cu alte mijloace de prevenţie precum instalarea plaselor de ţânţari îmbibate cu substanţe contra dăunătorilor, va permite reducerea semnificativă a numărului de victime. Potrivit statisticilor OMS, Africa este de departe continentul cel mai afectat de malarie, cu 90% din totalul celor 435.000 de persoane decedate pe plan mondial în 2017 din cauza acestei boli transmise de ţânţari.

Copiii mai mici de cinci ani reprezintă peste două treimi din totalul aces-tor decese. Programul de vaccinare se înscrie în cadrul eforturilor depuse începând din anii 1990 pe plan mondial pentru eradicarea paludismului. Între 2000 şi 2015, numărul persoanelor decedate din cauza acestei boli a scăzut cu 62%, însă ţânţarii care răspândesc maladia se tem din ce în ce mai puţin de insecticide. "În pofida progreselor din ultimul deceniu, eforturile de controlare a paludismului au stagnat în aceşti ultimi ani", a avertizat medicul Jonathan Juliano, unul dintre cercetătorii de la UNC. Alte vaccinuri experimentale împotriva paludismului sunt în curs de evaluare pe plan mondial. În 2015, 114 milioane de persoane au fost infectate de parazitul malariei în Africa Subsahariană. Obiectivul OMS este acela de a reduce numărul deceselor cu 90% până în 2030 în raport cu cifra totală de 429.000 înregistrată în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb