Vaccinarea împotriva Covid-19 va fi obligatorie pentru copiii din Costa Rica

G.B
Internaţional / 6 noiembrie 2021

Vaccinarea împotriva Covid-19 va fi obligatorie pentru copiii din Costa Rica

Costa Rica este prima ţară din lume care impune vaccinarea împotriva Covid-19 în rândul copiilor. Oficialii din domeniul sănătăţii spun că vaccinul anti-Covid se va alătura listei de imunizări de bază a copiilor potrivit BBC.

Ţara a semnat un acord cu compania Pfizer pentru a cumpăra doze astfel încât să înceapă vaccinarea tuturor copiilor sub 12 ani, din martie 2022. La începutul acestei săptămâni, organismele americane de reglementare în domeniul sănătăţii au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

Este puţin probabil ca cei mai mulţi dintre copii să dezvolte o formă gravă de Covid, însă pot transmite boala în cazul în care sunt asimptomatici. Prin vaccinare, răspândirea virusului ar urma să fie limitată.

În urma acordului cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi destinate vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Celelalte vor fi pentru a treia doză care va fi administrată populaţiei în vârstă şi persoanelor imunodeprimate.

Până în prezent, 55% dintre persoanele eligibile au fost vaccinate cu schemă completă în Costa Rica, conform datelor disponibile pe Our Wolrd in Data. Iar 70% dintre cei cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani au primit acum cel puţin o doză.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ceva e putred în Danemarca: La două luni de la „eliberarea prin vaccin”, numărul de infectări s-a ÎMPĂTRIT și autoritățile cer resinstituirea restricțiilor pentru a „nu supraîncărca spitalele”, deși 86% dintre danezi au făcut schema „completă”

    La două luni după ce Danemarca ridica toate restricțiile covidiene, pentru a-și recompensa populația majoritar vaccinată, autoritățile vor să limiteze din nou libertățile și amenință cu supraaglomerarea sistemului sanitar, pe fondul creșterii de 4 ori a numărului infectărilor cu noul coronavirus. Aceleași autorități care au propovăduit vaccinarea totală pentru a „învinge pandemia” nu explică poporului conformist de ce au crescut infectările când majoritatea danezilor sunt vaccinați. Să înțelegem că se infectează cei care s-au vaccinat anti-Covid? Atunci, care mai e eficiența „vaccinului” Covid?  

    „Cu riscul de Covid-19, al gripei și al altor boli infecțioase, riscăm să supraîncărcăm spitalele (...) Deja constatăm că spitalele țării sunt foarte încărcate și personalul sub presiune”, a susținut directorul Agenției naționale de sănătate din Danemarca, citat de Știri pe Surse.  

    Vineri au fost confirmate pentru a doua zi consecutiv peste 2.000 de noi cazuri de coronavirus în această țară cu circa 5,8 milioane de locuitori, potrivit Agerpres.ro. 

    Una dintre primele țări care a introdus certificatul „verde” de vaccinare (în primăvara anului 2021), Danemarca a eliminat necesitatea acestui document pe 10 septembrie, când numărul noilor cazuri de Covid-19 era de patru ori mai mic decât în prezent. În doar două luni, infectările în rândul populației majoritar vaccinate au crescut de 4 ori, iar acum se pune problema îngrădirii din nou a libertăților dobândite după vaccinare. 

    Ministerul danez al Sănătății a anunțat că a „cerut Comisiei privind epidemiile să evalueze măsurile pertinente pe care le-ar indica în situația actuală”. 

    Circa 85,9% dintre danezii cu vârste de peste 12 ani au fost inoculați cu schema „completă” a serurilor experimentale Covid, care nu au întârziat să-și dovedească „siguranța” și „eficiența” în fața coronavirusului, care înspăimântă din nou poporul cu spectrul unui nou lockdown. „Ceva e putred în Danemarca”, vorba poetului!

    1. Ceva e putred si in Olanda, intrucat si la ei a survenit o crestere a nr. de noi infectari COVID, in conditiile in care au 80% populatie complet vaccinata.

      La ce-i mai ajuta certificatul verde daca practic sunt toti vaccinati, iar cazurile tot cresc?

      De ce sa constrangi populatia sa se vaccineze ca apoi sa reintroduci restrictii (vezi Rutte in Olanda)? 

      "De ce sa constrangi populatia sa se vaccineze ca apoi sa reintroduci restrictii (vezi Rutte in Olanda)?"

      Se numeste Marea Resetare, ca preambul al Noii Ordini Mondiale, unde sclavii nu au decat un singur "drept": cel de a muri sau de a fi omorati! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb