VALDIS DOMBROVSKIS, VICEPREŞEDINTELE CE: Italia trebuie să aibă "corecţii substanţiale" la proiectul de buget pe 2019

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 29 noiembrie 2018

Italia trebuie să aibă "corecţii substanţiale" la proiectul de buget pe 2019

Comisia Europeană ar putea să lanseze procedura disciplinară împotriva Italiei înainte de Crăciun, din cauza nivelului datoriei şi deficitului, arată Handelsblatt

Italia trebuie să realizeze "corecţii substanţiale" proiectului său de buget pe 2019, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, pentru publicaţiile La Stampa (Italia) şi Handelsblatt (Germania), transmite Reuters, conform Agerpres.

Comisia Europeană ar putea să lanseze procedura disciplinară împotriva Italiei din cauza nivelului datoriei şi al deficitului înainte de Crăciun, probabil pe 19 decembrie, a precizat Handelsblatt, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Guvernul de la Roma a stabilit o ţintă de deficit de 2,4% din PIB anul viitor, pentru a-şi putea respecta promisiunile din campania electorală vizând reducerea vârstei de pensionare, asigurarea unui venit universal şi unele reduceri de taxe. Întrebat dacă reducerea ţintei de deficit cu 0,2% va fi suficientă, Dombrovskis a declarat pentru La Stampa: "Cu certitudine nu pare să fie".

Oficialul a explicat că deja planurile bugetare ale Executivului afectează economia din cauza creşterii randamentelor obligaţiunilor guvernamentale italiene.

"Aceste evoluţii economice afectează şi sistemul bancar", a avertizat vicepreşedintele Comisiei Europene.

Italia vrea un dialog cu Comisia Europeană pentru a rezolva disputa privind nivelul datoriei şi al deficitului în 2019, dar Guvernul nu va trăda promisiunile din campania electorală, a afirmat miercuri vicepremierul Luigi Di Maio.

"Trebuie să vorbim cu UE să găsim o soluţie, dar nu putem trăda promisiunile pe care le-am făcut, altfel vom ajunge la fel ca toate celelalte guverne", a afirmat Di Maio.

Conform unor surse din UE şi a unui document consultat de Reuters, delegaţii guvernelor UE ar urma să sprijine astăzi procedura disciplinară lansată de Comisia Europeană împotriva Italiei.

Decizia ar urma să fie aprobată săptămâna aceasta, în pofida semnalelor autorităţilor de la Roma privind posibila reducere a ţintelor fiscale în proiectul de bugetul pe 2019, pentru a îndeplini cerinţele UE.

Italia nu îndeplineşte reglementările UE care prevăd reducerea nivelului excesiv al datoriei, se arată în proiectul documentului discutat luni de reprezentanţii guvernelor UE în Comitetul Economic şi Financiar (CEF).

"Per ansamblu, comitetul consideră că nu este îndeplinit criteriul privind datoria. Prin urmare este justificată procedura de deficit excesiv (PDE) din cauza nivelului datoriei", se arată în documentul consultat de Reuters.

Un oficial al UE a declarat că acest document încă ar putea fi modificat.

Alte surse au declarat luni, pentru Reuters, că Executivul de la Roma ia în considerare reducerea ţintei de deficit pentru următorul an la 2% din PIB, faţă de 2,4% din PIB în proiectul de buget pe 2019 al Italiei.

Comisia Europeană a făcut luna aceasta primul pas spre o procedură de sancţionare a Italiei pentru planurile sale bugetare aferente lui 2019, însă autorităţile de la Roma au afirmat că nu au nicio intenţie de a modifica aceste planuri, ceea ce riscă să agraveze disputa şi ar putea să conducă la aplicarea de amenzi.

Italia are deja a doua cea mai mare datorie publică din UE, 131% din PIB, iar alte state din zona euro se tem că noi împrumuturi ar putea declanşa o criză a datoriilor similară cu cea care a izbucnit în Grecia în 2010. Însă, premierul Italiei, Giuseppe Conte, a res-pins această posibilitate, subliniind că fundamentele Italiei sunt solide şi nu se compară cu cele ale Greciei.

Conte a menţionat că discuţiile cu Comisia vor continua, dar a subliniat că nu a oferit nicio modificare substanţială a bugetului. De asemenea, şi-a exprimat speranţa că discuţiile vor ajuta Italia să evite noi măsuri disciplinare din partea Comisiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb