VALENTIN IONESCU, FOST MINISTRU AL PRIVATIZĂRII: "ASF trebuie desfiinţată"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2014

"ASF trebuie desfiinţată"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie desfiinţată, consideră Valentin Ionescu, fost ministru al privatizărilor, în prezent cunoscut consultant juridic şi în management.

"Ar fi mai bine să revenim la vechea formă de organizare a instituţiilor de control şi reglementare de pe piaţa de capital, piaţa asigurărilor şi cea a fondurilor de pensii", ne-a declarat domnia sa precizând că, după aproape un an de activitate, ASF nu are nicio planificare strategică şi nici nu a oferit servicii mai bune decât vechile structuri CNVM, CSA şi CSSPP.

Domnul Ionescu s-a arătat revoltat de faptul că ASF nu se supune controlului Curţii de Conturi: "Autoritatea prezintă doar un raport de activitate în faţa Parlamentului, care nu numai că nu-i verifică cheltuielile, ci se află în conflict de interese grosolan având în vedere că la ASF lucrează multe rude ale parlamentarilor. În alte ţări europene, structurile similare ASF sunt integrate în bugetul public, iar angajaţii sunt funcţionari publici. La noi, ASF dispune cum doreşte de propriul buget, iar salariile sunt uriaşe. Suntem în România, nu în SUA, şi salariile trebuie să păstreze proporţiile pieţelor pe care le reglementează, precum şi importanţa acestor pieţe în finanţarea economiei".

Fostul ministru al privatizărilor compară ASF, în acest context, cu "o organizaţie de colectat rente pentru rude şi clientele politică" întrucât "se hrăneşte din comisioanele plătite de investitori pe pieţele pe care le controlează". Valentin Ionescu susţine că ASF este deficitară la activitatea de control şi că ar trebui să dea socoteală pentru fiecare leu cheltuit.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nu se va desfiinta. O astfel de institutie TREBUIE. Asa s-a intamplat de douazeci de ani incoace; a mai fost descoperita existenta unei institutii cu salarii aberante, a mai fost descoperit vreun presedinte de institutie cu clauze de desdaunare uriase in caz de inlocuire din functie ? Si presa si noi, dar mai ales oamenii politici din opozitie, i-am criticat cat am putut. Apoi ? Apoi ultimii au luat locul celor dintai !

    1. Moare SIBEX si BVB inainte sa se desfiinteze ASF

    ASF traieste bine merci din comisioanele si taxele pe care le platesc cei pe care ii supravegheza. Adica e capusa perfecta!

    Eu zic sa mai facem una, de ce s-o desfiintam? Sau s-o marim p-asta. Sau sa marim comisioanele ca mor aia de foame. Putin respect.

    Macar sa-l dea afara pe Ursache, care se ocupa numai cu manipularea pietei si cu aruncarea de informatii false in spatiul public.Ce entuziast era Ursache la inceput de an, cum ridica el pragul la SIF-uri, dar dupa o "discutie" cu sefii SIF-urilor, si-a revenit. Doar nu e dupa cum vrea el, e dupa cum vor alde Fercala et. comp.

    credeti ca-i asa usor sa protejezi fapte evident penale ? doar profesionisti din ASF pot face asta. dar nici ei nu sunt vesnici cum se cred si vor plati cum au facut-o si predecesorii lor.

    Asf- o capusa uriasa pentru Romania !

    Capusarea este regula in Romania ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb