Valentin Ionescu vrea să finanţeze start-up-uri şi IMM-uri la Sibex

Adelina Dabu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 septembrie 2012

Valentin Ionescu a fost CEO la BVB şi are o experienţă de 17 ani pe piaţa de capital din ţară şi străinătate.

Valentin Ionescu a fost CEO la BVB şi are o experienţă de 17 ani pe piaţa de capital din ţară şi străinătate.

"Sibex trebuie să uite coloşii de stat"

Bursa din Sibiu (Sibex) ar putea deveni finanţator pentru start-up-uri şi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), ne-a declarat ieri Valentin Iones-cu, fostul CEO al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), unul dintre candidaţii pentru Consiliul de Administraţie (CA).

Atractivitatea pentru investitorii străini se poate câştiga prin redefinirea brandului şi repoziţionare prin asocierea cu noile tehnologii, cum ar fi IT-ul sau energia verde. "Sibex trebuie să uite coloşii de stat", ne-a declarat domnia sa.

Viabilitatea propunerii este susţinută de tendinţa băncilor de a împărţi riscul cu alţi creditori, astfel că listarea la bursă poate reprezenta o condiţie pentru acordarea creditelor, potrivit lui Valentin Ionescu, care s-a declarat dispus să poarte negocieri în acest sens cu instituţiile de credit, în cazul în care va face parte din conducerea Sibex.

Piaţa derivatelor ar trebui şi ea relansată la Sibiu, atât pe segmentul valutelor, cât şi pe cel agricol, cu duble listări de produse structurate, warrant-uri şi accent pe produsele româneşti, a mai precizat domnia sa.

"Sunt o mulţime de produse listate în afara ţării care pot fi aduse şi tranzacţionate aici, folosind mecanismul dublei listări" ne-a mai spus Valentin Ionescu, arătându-se încrezător că o ofertă publică iniţială (IPO) a unei firme cunoscute din IT poate atrage multe ale companii.

CRC, membră la Depozitarul Sibex

Pentru a face posibilă tranzacţionarea contractelor futures cu livrare fizică şi utilizarea acţiunilor sau valutelor ca şi colateral, fostul CEO al BVB şi-ar dori să vadă Casa Română de Compensaţii (CRC) membră a Depozitarului Sibex.

Cum din 2013, potrivit reglementărilor Uniunii Europene (UE), un capital de 7,5 milioane euro va fi necesar pentru ca CRC să poată fi contraparte centrală (CP), domnia sa propune fuziunea CRC cu Depozitarul Sibex.

Mandatarea unui program al SIF nu este exclusă

În eventualitatea obţinerii unei poziţii în CA-ul Sibex, Valentin Ionescu ne-a spus că nu va renunţa la poziţia de administrator al SIF Moldova pe care o ocupă în prezent, cele două nefiind icompatibile, şi nu exclude mandatarea unui anume program de dezvoltare.

SIF2 Moldova deţine aproximativ 5% din acţiunile Sibex.

"Orice este posibil la alegeri"

Deşi este de părere că, pentru reuşita proiectului, toţi membrii CA ar trebui să aibă aceleaşi obiective, Valentin Ionescu nu exclude rezultate contradictorii sau posibilitatea ca una dintre tabere să câştige detaşat. "Aşa cum văd situaţia din presă, orice este posibil", a precizat domnia sa.

Pe 22-23 septembrie, acţionarii se întâlnesc la Sibiu ca să decidă dacă revocă actuala conducere şi aleg una nouă.

Pe lista candidaţilor pentru noul CA s-au înscris patru dintre cei cinci administratori actuali, respectiv, preşedintele Cristian Sima, vicepreşedintele Paul Miclăuş, Alexandru Găitan şi Dan Simionescu, director SIF3 Transilvania. În concurs, au mai intrat, în afara lui Valentin Ionescu, Ovidiu Petru, actualul Director General Adjunct al Sibex, Iancu Stavrositu, preşedintele SSIF Interfinbrok şi vicepreşedinte al Asociaţiei Brokerilor, Ciprian Costea, director "Nova Invest" din Satu Mare, omul de afaceri Alexander Hergan, avocatul Gabriel Biriş şi Corona Irina Rădulescu, director în cadrul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. cam multa cearta acolo speram sa se aseze cat mai repede lucrurile.

    singura veste buna din ultimele luni este aducerea Deltastock care se pare a venit intr-un moment de mare slabiciune al bursei

    veniturile au crescut anul asta fata de anul trecut, in schimb cheltuielile le-au explodat.sa vedem cu noua echipai din CA ce va fi

    Ce vor ceilanti candidati? Poate vom afla la AGA!?

    de bursa a derivatelor locale,...asta da!

    Da-i bataie...lasa ”fanfaronii. Important este ca vrei ceva.

    Cititi mai atent articolul si veti afla numele celorlalti candidati.

    1. Sa se prezinte

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb