VALERIU GHEORGHIŢA: "Vom analiza dacă se impune în România suspendarea vaccinării cu AstraZeneca"

J.P.
Miscellanea / 11 martie 2021

"Vom analiza dacă se impune în România suspendarea vaccinării cu AstraZeneca"

Preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că România va analiza dacă se impune în România suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, însă a precizat că în ţara noastră nu au ajuns doze din lotul cu suspiciune de legătură cu reacţii de tromboză la persoane vaccinate, relatează G4media.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi "continuarea administrării" vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser, după ce Danemarca, Islanda şi Norvegia au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, iar Austria şi Italia au retras temporar fiecare câte un lot din acest vaccin. (detalii aici)

Valeriu Gheorghiţă a explicat că este vorba despre un lot de vaccin asupra căruia există suspiciunea că ar fi piotenţial legat de apariţia unor cazuri de fenomene trombotice la persoane vaccinate, într-o perioadă de 10 zile de la administrare.

Acesta a menţionat că sunt 22 de astfel de cazuri din 3 milioane de persoane vaccinate cu AstraZeneca la nivelul Uniunii Europene.

"Lotul care e în evaluare presupune 1,6 milioane de doze distribuite în 17 ţări. România nu a primit doze din acest lot", a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

"E o întâlnire la nivel european pe această temă şi vom avea toate datele la dispoziţie şi vom analiza dacă se impune în România acest lucru. Trebuie să înţelegem că pentru moment e vorba de o suspiciune asupra unui lot şi e o măsură de precauţie care a fost luată de unele ţări până la o analiză finală. (...) În momentul în care vom avea cele mai mici suspiciuni că există o legătură, şi România se va alia celorlaltor ţări europene, de a stopa cel puţin momentan vaccinarea cu AstraZeneca", a mai precizat preşedintele CNCAV.

Gheorghiţă a precizat că până acum peste 200 de mii români au fost vaccinaţi cu AstraZeneca şi nu au fost raportate evenimente severe, însă reacţiile adverse sunt mai frecvente şi mai puternic resimţite la persoanele tinere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb