VALERIU GHEORGHIŢĂ:  Zeci de mii de vaccinuri AstraZeneca vor fi distruse

G.B
Miscellanea / 24 iunie 2021

 Zeci de mii de vaccinuri AstraZeneca vor fi distruse

România va distruge 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca, al căror termen de expirare este 30 iunie, a anunţat, astăzi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Decizia, ca şi cea a închiderii unor centre de vaccinare, vine în condiţiile în care interesul populaţiei pentru vaccinarea anti-COVID este într-o scădere accentuate, potrivit Digi24.

"Pe 30 iunie expiră 35.000 de doze de vaccin AstraZeneca. Probabil nu le vom putea folosi. Vor intra pe procedura de distrugere", a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă declarant zilele trecute la Digi24 că statul român va încerca să redistribuie sau să vândă aceste doze de vaccin care se apropie de expirare.

"Noi încercăm să distribuim - ele sunt de fapt doze care se regăsesc la nivelul direcţiilor de sănătate publică, în centrele regionale de depozitare şi în centrele de vaccinare. Sunt doze care au fost distribuite cu mult timp în urmă, însă ca urmare a scăderii importante a numărului de persoane care se vaccinează cu acest vaccin, evident că aceste doze au un risc de a ieşi din termenul de valabilitate în perioada următoare. Tocmai de aceea, pentru noi este important la acest moment să creştem capacitatea de stocare, dar, pe de altă parte, să evităm să iasă din valabilitate aceste doze", spunea Valeriu Gheorghiţă. El a explicat că aceste doze trebuie să fie redistribuite fie la nivel european, fie să intre în mecanismul de revânzare sau de donaţie. "Este etic şi este firesc să beneficieze de vaccinuri cei care îşi doresc să se vaccineze, care au nevoie de ele şi sunt ţări terţe care nu au avut un acces atât de bun, atât de facil la vaccinuri cum a avut România, ca şi celelalte ţări europene, şi tocmai de aceea este important să susţinem şi celelalte ţări, pentru a egaliza accesul la vaccin", a punctat Valeriu Gheorghiţă.

După toate probabilităţile, eforturile autorităţilor române de a valorifica aceste vaccinuri s-au soldat cu un eşec.

Din cauza unor incidente de tip trombotic, vaccinul AstraZeneca a intrat într-o accentuată cădere de popularitate în ţările Uniunii Europene, unde populaţia are la dispoziţie şi alte trei tipuri de vaccin anti-COVID autorizat.

Centre de vaccinare închise

Pe de altă parte, interesul pentru vaccinare în România a scăzut drastic, pe măsură ce cifrele bilanţului zilnic de infectări au arătat o îmbunătăţire constantă a evoluţiei epidemiei, iar autorităţile au trecut la măsuri de relaxare. Totuşi, pragul de vaccinare de 5 milioane de persoane, pe care guvernul şi-l stabilea pentru începutul lunii iunie, încă nu a fost atins.

În acest context, 45 de centre de vaccinare şi-au sistat activitatea, iar în 314 centre programul a fost redus de la 12 ore la 6 sau chiar la 4 ore. "Vom avea centre cu program închis 2-3 zile , pentru ca echipele sa vaccineze în mediul rural", a mai anunţat joi Valeriu Gheorghiţă.

El a mai spus că sunt 2.451 de cabinete de medicină de familie unde se fac vaccinări anti-COVID, iar 50% dintre acestea sunt în mediul rural. Aproape 169.000 de persoane au fost vaccinate prin intermediul acestor cabinete.

Rata de vaccinare a ajuns la 45 la sută în Bucureşti. Capitala care este urmată de municipiul Cluj-Napoca, cu o 41,9 la sută. Opt judeţe au peste 30% din proporţia populaţiei vaccinate.

În prezent, sunt active 797 de centre de vaccinare, însă numărul lor se va reduce în perioada următoare, pentru că atenţia se va îndrepta către mediul rural.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ardeti-le toate, Gheorghiță...

    Neomarxismu a eșuat în România întrucât e pe stomacul gol

    Vaccinati-va în cap, Gheorghiță! 

    ...

    Ati dat degeaba banii romanilor pe "otravurile" astea! Dar va veni odata si momentul decontului si al platii pt faradelegile voastre!

    1. Tratamentul psihiatric! Urgent!

      ...

      Pt oligofrenii de ma-ta si tac-tu! Amandoi sufera de "boala vacii nebune"!

    Conspirationisti impututit, religiosi habotnici, vaccinas va s pe toti si pe copii vostri cu arn mesager! Mergeti la vaccinare, prostime de rand ce sunteti! Nu mai imprastiati virusul. Vaccinul este sigur si eficient!

    1. Baga-ti--l si-n cur si-n cap!

    Asta nu este vaccin este un ser experimental folosit pe cobai. Asa ca nimeni nu vrea otrava in organism... Distrugetile pe toate si cine e vinovat sa plateasca..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb