Valeriu Zgonea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Andreea Cuzub
Anticorupţie / 3 ianuarie 2018

Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada cu iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu - Ştefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a lui Dobrică Dumitru.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu - Ştefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna".

La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu - Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, susţin procurorii.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii până la concurenţa sumei de 62.143 lei, potrivit DNA.

Procuorii mai menţionează că, în aceeaşi cauză, inculpatul Dobrică Dumitru, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 şi administrator/acţionar al unei societăţi comerciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Prezentul dosar a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de menţinere a măsurii controlului judiciar şi a măsurii asigurătorii dispuse.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci? De ce era Zgonea apărătorul luptei anti-corupție? Pentru că era șantajat de SRI.

    De ce primarul Chirica de la Iași e anchetat în dosare fără număr și poartă #rezist în declarații?

    De asta avem memorie, ca să uităm tot securismul stalinist care se va întâmpla. 

    1. WooW

    ..Nea' Valericaaaa ~!!~..~~Da ce facui breee ??..Iti dadu putan la gioale dusmanii de clasa ???...~Ha~Ha~Ha~....Pe unde mai esti ?..Si cu ce te mai ocupi ??..Afacerile cum mai merg ??....Biine~?__~?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb