Valoarea producţiei autohtone de sticlă va depăşi 320 milioane euro în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 18 iunie 2008

Valoarea producţiei autohtone de sticlă a atins în 2007 suma de 300 de milioane de euro, iar pentru anul acesta se estimează o creştere de circa şapte la sută, a declarat, pentru NewsIn, directorul executiv al Organizaţiei Patronale din Industria Sticlei şi Ceramicii - Sticef, Maria Dănciulescu. "Creşterea producţiei se va datora deschiderii la Buzău a unei fabrici ultramoderne de geam termopan. De asemenea, în iunie anul acesta a intrat în funcţiune o secţie dotată cu tehnologie de ultima oră, de geam securizat curb. Pe scurt, producţia de sticlărie s-a reorientat spre produse eficiente din punct de vedere energetic", a precizat reprezentantul Sticef.

Potrivit acesteia, producţia de sticlărie de menaj şi decorativă este orientată în proporţie de până la 99% către export, în peste 40 de ţări. De asemenea, Dănciulescu a menţionat că se exportă peste 60% din producţia de faianţă şi peste 50% din producţia de porţelan fin de menaj.

Pe de altă parte, "sectorul de profil importă numai produse auxiliare şi foarte puţine materii prime, cum ar fi o parte din nisipul pentru sticlaria fină de menaj, materiale de decorare, ambalaje", a subliniat directorul executiv al Sticef.

Referitor la stabilitatea preţului sticlei, Maria Dănciules­cu a spus că "în ce priveşte industria sticlăriei, preţurile gazului metan şi al energiei au crescut peste limita de suportabilitate, iar acestea au determinat şi creşterea preţului materiilor prime. De asemenea, ne aşteptăm ca în curând preţul nisipului să crească şi el ca urmare a majorării taxelor pe produse minerale, măsură care este în momentul de faţă spre analiză la Camera Deputaţilor". Pe piaţa de profil din România activează circa 150 de producători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb