Vanghelie îl acuză pe Videanu că vrea să dea un tun imobiliar prin preluarea "Abatorului Splai"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 31 iulie 2007

Vanghelie îl acuză pe Videanu că vrea să dea un tun imobiliar prin preluarea "Abatorului Splai"

Primarul Capitalei susţine că terenul nu poate fi privatizat pentru că aparţine municipalităţii şi nu companiei

Preşedintele PSD Bucureşti şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, susţine că Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, pregăteşte un adevărat "tun imobiliar". Domnia sa îl acuză pe edilul şef că încearcă să preia, prin intermediul unei societăţi în spatele căreia s-ar aflat, societatea "Abatorul Splai" SA. Licitaţia pentru privatizare are loc astăzi.

Marian Vanghelie a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că miza privatizării ar fi cei 54.000 mp pe care se întinde compania. Domnia sa a precizat: "Abatorul Splai este societate cu capital de stat şi a făcut toate demersurile pentru a obţine titlul de proprietate de la Primăria Capitalei. Însă societatea nu a reuşit acest lucru, astfel încât, se va prelua, de fapt, un drept litigios şi nu poate fi vorba de privatizarea ca atare. Societatea, care va câştiga licitaţia şi în spatele căreia se află Videanu, se va judeca ulterior cu Primăria Capitalei şi va obţine, în mod miraculos, titlul de proprietate asupra terenului".

Primarul sectorului 5 mai afirmă că activele "Abatorul Splai" ar valora 100 de milioane de euro. Domnia sa a spus că primarul Videanu şi oameni apropiaţi acestuia de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului ar fi pregătit această privatizare de doi ani în formula care i-a convenit cel mai bine şi că primarul Capitalei pregătea o afacere asemănătoare şi la "Aversa" SA.

La rândul său, Adriean Videanu a respins categoric acuzaţiile lui Marian Vanghelie şi a subliniat faptul că terenul societăţii face parte din domeniul privat al municipalităţii încă din 1940. Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "În momentul în care a apărut anunţul de privatizare a SA, în data de 11 iulie, am făcut o adresă către conducerea AVAS, în care am arătat că primăria nu acceptă ca privatizarea proprietăţii să se facă sub auspiciul dobândirii ulterioare a terenului. Terenul respectiv face obiectul unui Plan Urbanistic Zonal, prin care se reglementează construirea de sedii administrative pentru instituţii publice. Planul urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti".

Municipalitatea este, de aproape 10 luni, în discuţii cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General, Consiliul Naţional al Valorilor Mobiliare, Consiliul de Supraveghere a Asigurărilor, Ministerul Muncii şi Curtea de Conturi privind atribuirea unui teren în vederea construirii de sedii pentru aceste instituţii publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb