Vânzările Agricola de carne de pasăre au crescut cu 8% în 2013

G.S.
Companii #Agro-alimentar / 28 ianuarie 2014

Vânzările de carne de pasăre ale companiei Agricola Bacău au crescut în valoare, în 2013, cu 8% faţă de anul precedent, conform unui comunicat de presă.

Cifra de afaceri înregistrată de Agricola Internaţional SA Bacău în 2013 este de aproximativ 363,59 milioane lei (circa 82 milioane euro).

Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău, a declarat: "Performanţa economică a companiilor din industrie a fost serios afectată de decalajul mare între preţurile foarte ridicate la resursele de bază din prima parte a anului trecut şi preţul la raft al cărnii de pasăre. În a doua parte a anului, după o recoltă record la cereale, lucrurile s-au reglat astfel încât, la finalul acestuia vânzările Agricola de carne de pui au crescut efectiv cu 7% în volum în 2013 (34.724 tone) faţă de anul precedent, respectiv cu 8% în valoare - un preţ mediu mai mare cu aproape un procent obţinut în principal din mixul de produse comercializate. Rezultatul continuă trendul crescător pe care Agricola îl menţine în ultimii 5 ani - vorbim de o dublare a vânzărilor în acest interval - în contextul în care piaţa cărnii de pasăre este aproximativ constantă".

"În anul 2013, 85% din carnea de pui comercializată a fost carne refrigerată. Exporturile s-au diminuat cu aproximativ 30% faţă de anul trecut (circa 12% din producţia de carne) deoarece ne-am concentrat mai mult pe piaţa internă, în special în zona retailului tradiţional, unde livrăm astăzi 34% din producţia de carne, faţă de 22% anul trecut", a precizat preşedintele Agricola Bacău.

Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2013 o cifră totală de afaceri de 590,468 milioane lei (aproximativ 133 milioane euro), similară celei din anul precedent, ca urmare a diminuării cifrei de afaceri la ouă consum, din cauza scăderii preţurilor, respectiv a cifrei de afaceri din business-ul cu nutreţuri combinate pentru rumegătoare produse la firma mixtă româno-franceză GA - Nutriţie Animală, unde Agricola deţine 49% din acţiuni, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb