VASILE VARGA (PNL BRĂILA): România riscă izolarea în Europa, din cauza lui Liviu Dragnea

M.I.
Politică / 15 mai 2019

Vasile Varga

Vasile Varga

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga susţine într-un comunicat dat publicităţii că priveşte cu "maximă îngrijorare" mesajul UE cu privire la eventuala punere în aplicare a modificărilor la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, în contextul scrisorii trimise de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care precizează eventualele sancţiuni pe care România le riscă dacă va aplica noile prevederi legislative.

"În febra campaniei electorale, preocupat de promisiunile populiste şi prezenţa la mitinguri electorale, PSD neglijează o situaţie extrem de delicată, care are ecou mai mare la Bruxelles decât la Bucureşti. Este vorba despre modificările aduse celor două Coduri, modificări de natură să îngrijoreze, pe bună dreptate, partenerii europeni. Riscul ca România să fie marginalizată este imens. De dragul unui singur om, Liviu Dragnea, care nu vrea să stea drept în faţa justiţiei şi care speră să scape de închisoare, PSD sacrifică întreaga Românie. România riscă izolarea în Europa, din cauza lui Liviu Dragnea. Frans Timmermans o spune foarte clar: dacă modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală intră în vigoare, România riscă să intre sub incidenţa articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, ceea ce înseamnă suspendarea dreptului de vot al României la Consiliul Europei", a declarat deputatul Varga, conform Agerpres.

Vasile Varga consideră că o asemenea sancţiune face ca imaginea României pe termen lung să aibă de suferit şi, mai mult, riscă marginalizarea.

"Sunt aruncate efectiv la lada de gunoi toate eforturile diplomaţiei române de a aşeza România la masa celor puternici, în actualul context geopolitic şi geostrategic. România riscă marginalizarea. Europa nu priveşte cu ochi buni ceea ce se întâmplă în România, iar în ochii partenerilor externi, nu doar PSD este vinovat, ci întreaga clasă politică, pentru că permite asemenea derapaje", a mai spus Varga.

Deputatul brăilean face apel la colegii din PSD şi ALDE, cărora le aminteşte că "nu suntem parlamentari pe viaţă", să nu sacrifice imaginea României, mai ales că riscă să rămână în istorie ca "parlamentarii care i-au scăpat pe hoţi de puşcărie", scrie Agerpres.

"Înainte de a fi oameni politici, suntem români, iar imaginea României ar trebui să ne preocupe, mai ales în ochii unor parteneri cinstiţi şi loiali, cu democraţii solide, clădite în sute de ani. PSD vrea în Europa, dar să joace după propriile noastre reguli. Nu se poate. Ne-am asumat un traseu, ne-am asumat şi responsabilităţi. Nu sacrificaţi România, de dragul unui singur om, Liviu Dragnea. Cum nici noi nu vom fi parlamentari pe viaţă, nici Liviu Dragnea nu o să conducă la nesfârşit PSD", a completat Varga.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. este ca alianta de guvernare PSD-ALDE nu face nimic esential pentru dezvoltarea tarii. Doar bate pasul pe loc si pierde vremea tarii si-i amageste pe taranii ei cu minciuni si cu povesti.

    S-au pierdut an dupa an ocazii extraordinar de favorabile pentru tara. Cu greu tara a reusit sa iasa din criza economica din perioada 209 - 2011 in care a virit-o timpitul ala stupid de Tariceanu, acel gogoasa - vorba unui galatean - labartata, expirata, mucegaita, care pierde vremea romanilor perindindu-se prin cele mai inalte functii in stat. Dupa ce s-au restabilit cu mari eforturi echilibrele macroeconomice, dupa ce tara si-a cistigat o larga deschidere internationala, a venit nenorocitul asta de Dragnea si ne-a adus iar pe marginea prapastiei - tara are deficite enorme, deficit bugetar, deficit comercial, deficit de cont curent, ultimele doua la valori nemaintilnite in istoria tarii, inflatie in crestere, curs valutar de nestapinit, imprumuturi uriase la cele mai mari dobinzi din Europa, in timp ce tara vecina, Ungaria, nu mai stie ce sa faca cu excedentele si le indreapta spre fericirea natiei ungare interne si externe - punindu-ne intr-o situatie delicata si cu toti partenerii nostrii externi. Practic dintr-o pozitie cu mari deschideri pentru dezvoltare am devenit iar de risul lumii. Ce ocazie, ce ocazii irosite! Si pentru ce? Pentru ca acest nenorocit, Dragnea, si gasca lui sa scape de puscarie si sa-si subordoneze pentru utilizare personala toate institutiile statului. 

    Si poporul sta holbat si gura-casca la tot delirul acestui nemernic, de parca delirul lui l-ar face fericit.

    Drag popor, nu mai sta prostit in fata nenorocitului, du-te la vot, pune mina pe stampila, voteaza si la alegeri si la referendum, ca altfel nenorocitul te va duce la sapa de lemn, pentru ca... poate si vrea. Sa vad si eu o prezenta la urne de minim 70%, sa fiu si eu mindru ca sunt roman! 

    1. Bai, esti cam nesimtit, propagandistule sa dai vina pe Tariceanu in perioada 2009-11. Istoria consemneaza altfel. Ia-ti pastilele si culca-te.

      Guvernul Boc (1), în funcție 22 decembrie 2008–23 decembrie 2009

      Guvernul Boc (2), în funcție 23 decembrie 2009–9 februarie 2012. 

      Masurile care au dus tara in criza au fost luate ante 2009. In anul 2009 tara era in criza profunda.

    Izolarea e mai mare din cauza minciunilor unor reprezentanti prin parlamentul european si a vanzatorilor de tara,care voteaza impotriva tari.Nu sunt de acord cu Timerman,dar el tine cu Olanda ,facand presiuni chiar daca minte,fata de unii reprezentanti ai nostrii care voteaza impotriva tarii si sunt candidati din nou(unii) in parlamentul European.Nu sunt de acord cu toate masurle luate in legea pensiilor si salariilor,dar ati fost de acord cu pensiile si salariile speciale ale parlamentarilor,din care majoritatea pierd timpul degeaba.Ce este in folosul personal,e bun.

    cine este acest maret philosoph de Braila si pe ce se bazeaza cand face afirmatiile tembele ??? adica era mult mai bine in vremea lui Bocc, cand se taiau salarii, pe vreme lui Cilosh, cand nu se facea nimic sau in vremea viitoare a lui Barnard, om fara meserie ?????Nu il stimez pe Dragnea. Dar imi fac greta Orban si compania de fosti lingai ai lui Besssse si al lui Udrea, cel mai bun ministru. Le Siegfried Vasile este un gaunos penibil, mare reprezentant al gunoierilor de partid si de stat. Brailescu, vezi-ti de mustatza. Concureza cu Dragnea ca frizer sef.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb