VICEPREŞEDINTELE PNL: "Administraţiile locale trebuie să intre în grevă dacă guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit"

Andreea Cuzub
Politică / 9 noiembrie 2017

Laurenţiu Leoreanu (Sursa foto: Facebook)

Laurenţiu Leoreanu (Sursa foto: Facebook)

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Laurenţiu Leoreanu, a afirmat că, dacă Guvernul nu majorează cota din impozitul pe venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate, administraţiile locale trebuie să intre în grevă ca o ultimă soluţie pentru a opri demersurile fiscale aberante ale PSD, conform unui comunicat e presă remis Redacţiei.

Laurenţiu Loreanu declară: "Decizia guvernării PSD şi a lui Mihai Tudose de a scădea impozitul pe venit de la 16% la 10% fără măsuri compensatorii viabile şi concrete pentru administraţiile locale aduce la sapă de lemn o bună parte din primării. La ora actuală, acestea sunt disperate pentru că bugetele de investiţii sunt puse în pericol şi proiecte locale importante riscă să rămână fără finanţare.

Dezastrul guvernării PSD se vede pe toată linia: "Revoluţia Fiscală" a PSD nu va conduce doar la scăderi de salarii, dar comunităţile locale vor fi condamnate să trăiască la limita subzistenţei, în regim de avarie. Cu toate acestea, Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au ignorat apelurile disperate ale administraţiilor locale, inclusiv pe cele conduse de pesedinţi, promiţând, vag, măsuri compensatorii. Însă, o guvernare incapabilă să respecte programul de guvernare şi promisiunile de campanie la doar câteva luni de la învestire nu prezintă niciun fel de credibilitate. Nu exclud ca totul să nu fie altceva decât o modalitate prin care executivul PSD să pună pe butuci comunităţile locale pentru a le face dependente de mila guvernamentală şi de bunăvoinţa din Kiseleff. Singura politică de stat instituită de PSD este cea a ajutoarelor sociale şi există indicii temeinice că intenţia lui Dragnea este aceea că toate primăriile să fie la cheremul său şi al partidului-stat".

În acelaşi context, vicepreşedintele PNL afirmă: "Trebuie precizat că administraţiile liberale vor fi cele mai afectate şi care, deloc întâmplător, sunt şi cele mai performante. În cazul Timişoarei şi al municipiului Cluj-Napoca, o treime din bani provin din impozitele salariaţilor, dar zeci de milioane de euro pierd şi administraţiile locale din Braşov sau Oradea. Ceea ce toţi românii trebuie să înţeleagă este că, prin această măsură, banii de la investiţii şi proiecte de infrastructură merg la ministerul Muncii pentru finanţarea pomenilor PSD şi, eventual, mărirea bazei asistaţilor sociali. Această abordare este dezastruoasă pentru România şi, de aceea, cred că administraţiile locale, indiferent de culoarea politică trebuie să intre urgent în grevă dacă guvernul nu majorează cota din impozitul de venit ce revine primăriilor astfel încât bugetele acestora să nu fie diminuate. PNL face tot ce îi stă în putinţă pentru a bloca demersurile fiscale aberante ale PSD, dar trebuie să luăm în calcul toate opţiunile pentru a bloca această crimă la adresa economiei României, inclusiv ca toate administraţiile locale să intre în grevă".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Alo, PNL-ul, de ce dati dovada de prostie si intrati in mocirla asta creata de PSD? Deocamdata este bine sa ii lasati in pace sa se spanzure singuri. Acum voi ii avertizati ca funia este prea groasa si s-ar putea sa reziste si ar fi mai bine sa folosesca alta mai subtire. Alo, desteptati-va! Problema la noi este ca electoratul nu prea are pe cine alege - PSD-istii sunt hoti iar voi sunteti prosti. Este momentul sa va luati consilieri isteti care sa va lumineze.

    1. Daca asta care este vice la pnl este asa prost mai jos ce o fi ? Reducerea impozitului pe venit - cea mai buna masura ! Se va fura mai putin ! Taxele sa nu mai creasca mai mult decat inflatia !Primarii si consilierii si-au dublat salariile fara nici o proiectie sau dezbatere de buget si de la 1 ian urmeaza angajatii din primarii. oare vor taia din banii de panselute sau de la investitii ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb