VICTOR CIORBEA, RECOMPENSAT DE PUTEREA POLITICĂ Pensie specială pentru Avocatul Poporului

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 14 iunie 2018

Deputaţii au adoptat, ieri, un proiect de lege destinat instituţiei Avocatului Poporului. Conform actului normativ adoptat de Camera Deputaţilor, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, şi adjuncţii săi vor primi o pensie specială în cuantum de 80% din indemnizaţia brută avută în ultima lună de activitate, care se va putea cumula cu indemnizaţia.

Calculele celor de la USR arată că Victor Ciorbea va primi o pensie de 3400 euro pe lângă indemnizaţia lunară, care este de circa 20.000 lei, adică un venit total lunar de peste 35.000 lei.

Proiectul a fost aprobat cu 182 voturi pentru şi 82 împotrivă, urmând să fie trimis la Senat, care este for decizional.

Actul mai prevede că funcţia de avocat al poporului este echivalentă ca rang cu aceea de ministru, iar funcţiei de adjunct îi corespunde rangul de secretar de stat.

Conform proiectului, "pensia de serviciu poate fi acordată acestora anticipat, cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul prevăzută în acest alineat, pentru fiecare an care lipseşte până la împlinirea vârstei standard de pensionare. Pensia de serviciu astfel stabilită poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare."

Pensiile de serviciu ale adjuncţilor Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia brută lunară a adjuncţilor Avocatului Poporului în activitate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bai voi sunteti sanatosi la cap? Cum vine aia - salariu de 8000 de euro ca fiind bugetar la stat in conditiile in care 70% din romani au salarii de mizerie? Da ce face handicapatul ala de Ciorbea acolo frate? A fost pus cu de-a sila, legat cu lanturi de birou si-i ciugule furnicile carnea de il despagubesc astia cu atatia bani? Nu le e rusine sa risipeasca banul public in halul asta? Au mai dat si ordonanta aia cu resedinte gratuute pentru sefii CCR, ICCJ, Academie si parca e si Ciorbea peacolo. Bataie de joc pe fata. Mita politica pe fată.

    De ce oare doar bugetarii/cei care sunt platiti din cotizatile/impozitele noasre primesc 80% din ultimul salariu, ca pensie. Oare deaia i-am votat alesii, ca sa-si stabileasca cum vor ei salarile, indemnizatile, pensile.....?.

    Halal popor roman!. 

    Bursa, puteti sa ne luminati si pe noi cu doua /trei minuni facute de Avocatul poporului, pentru popor?.

    Multumesc anticipat. 

    1. Nu prea a facut nicio minune. In ultimul an a luat la pas puscariile ca sa stea de vorba cu infractorii despre conditiile de detentie. In rest, problemele oamenilor de afara, liberi, nu il intereseaza pe Ciorbea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb