Victor Ponta: Constituţia nu va fi revizuită până la alegerile parlamentare din 2012

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 23 mai 2011

Victor Ponta

Victor Ponta

Până la alegerile parlamentare din 2012 Constituţia nu va fi revizuită, este de părere Victor Ponta, preşedintele PSD, care a opinat, ieri, într-o conferinţă de presă, că subiectul este folosit de preşedintele Traian Băsescu doar în scopuri electorale. Reprezentantul PSD, citat de Mediafax, a argumentat că actualul context politic nu permite formularea unui minim acord politic pentru modificarea Constituţiei: "Traian Băsescu nu are niciun interes să modifice Constituţia, nu dă doi bani pe revizuire. Va fi un pretext pentru campania electorală de la alegerile locale de anul viitor şi pun pariu că această temă va apărea imediat înainte de alegeri, ca un pretext pentru implicarea lui Traian Băsescu în campania electorală\".

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, la TVR 1, că doreşte ca referendumul de validare a noii Constituţii să aibă loc concomitent cu alegerile locale, iar legislativele din 2012 să fie organizate după noua Lege fundamentală. Şeful statului aprecia că parlamentarii nu se vor opune proiectului de revizuire a Cons-tituţiei: "Nu cred că Parlamentul se va opune referendumului din 2009. Este de neconceput, pentru că se precizează foarte clar în Constituţie că suveranitatea poporului se manifestă în mod direct prin referendum. (...) Nu cred că se va respinge revizuirea Constituţiei".

Victor Ponta: "Singura soluţie pentru ca Elena Udrea să câştige Bucureştiul este să îl desfiinţeze, nu să îl restructureze administrativ"

Victor Ponta a mai specificat, ieri, că singura soluţie pentru ca Elena Udrea să câştige Bucureştiul este să îl desfiinţeze, nu să îl restructureze administrativ. Reprezentantul PSD a precizat că nu USL a propus referendumul pentru desfiinţarea sectoarelor, ci PDL: "Nu noi am vrut desfiinţarea sectoarelor, ci Elena Udrea. Singura soluţie ca Elena Udrea să câştige Bucureştiul este să îl defiinţeze, nu să îl restructureze administrativ".

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, joi, că, încă de la început, a susţinut adoptarea Legii Capitalei de către Parlament, arătând că referendumul nu îşi atinge obiectivul urmărit de PDL, de informare corectă a bucureştenilor, fiind un instrument de manipulare în mâna PSD şi PNL.

PSD şi UDMR nu au avut negocieri pe nicio temă, potrivit lui Ponta

Victor Ponta a spus, ieri, că PSD nu a negociat nimic cu UDMR, nici legat de preşedinţia Senatului şi nici despre alte legi. "Am văzut tot felul de ştiri pe surse că nu ştiu ce s-ar fi negociat. Eu am fost până vineri în China. Doar dacă şi domnul Kelemen Hunor nu a fost şi el în China, şi din câte ştiu nu a fost, se putea negocia ceva".

Zilele trecute au apărut informaţii despre negocieri "extrem de serioase" pentru formarea unei noi majorităţi, discuţii în care PSD ar fi propus UDMR fotoliul de preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat. Potrivit respectivelor informaţii, UDMR "priveşte cu interes spre propunerea PSD".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, citat de Mediafax, că Uniunea nu negociază cu PSD obţinerea şefiei Senatului, calificând informaţiile apărute pe acest subiect drept "zvonuri" lansate cu scopul de a crea tensiuni în coaliţie.

PSD a transmis, joi, un comunicat în care menţiona că "nici în cadrul PSD şi nici în dialogul cu UDMR nu au fost discutate nici varianta renunţării la funcţia de preşedinte al Senatului, nici alte formule legate de guvernare". În comunicat se arată că "nu este prima dată când sunt lansate astfel de zvonuri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb