VICTOR PONTA: "Guvernul va susţine ancheta Parlamentului la ANRE"

V.B.
Companii #Energie / 11 iunie 2014

Guvernul va sprijini ancheta Parlamentului privind îndeplinirea atribuţiilor de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi va modifica legislaţia în domeniu, ca să prevină noi nereguli, a declarat premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern de astăzi, adăugând că încărcarea facturilor şi nerespectarea condiţiilor de privatizare se întâmplă de mulţi ani, din 2007-2008.

Prim-ministrul a insistat asupra faptului că nu Guvernul are "atribuţii directe" asupra ANRE, care este o instituţie independentă aflată în subordinea Parlamentului.

Domnia sa a punctat: "Apreciez efortul făcut de organele de urmărire penală, dar nu e suficient să prindem şi să sancţionăm penal 2-3-4-5 oameni vinovaţi. Am văzut că Parlamentul vrea să facă o anchetă foarte clară privind modul în care ANRE şi-a îndeplinit sarcina prevăzută de lege şi de obligaţiile pe care le avem pe plan european ca să putem, după aceea, să luăm măsuri legislative şi să întărim controlul pe care ANRE îl face pe toată zona de energie".

Joi, Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au reţinut pe vicepreşedintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, şi pe Gheorghe Ciubotaru, asociat la ElectroAlfa Internaţional, acuzaţi de luare de mită, alături de Florin Gugu, director în Enel, învinuit de dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, anul trecut, Dumbrăveanu a pretins şi a obţinut de la Gugu, pe baza unei înţelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru ElectroAlfa Internaţional, al cărei asociat este Ciubotaru.

Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuţie lucrări în valoare totală de 407.199 lei, în schimbul îndeplinirii, de către Dumbrăveanu, a unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie, 2 şi 3 octombrie 2013, a unor intervenţii, în virtutea funcţiei, pentru avantajarea intereselor Enel. Acestea constau în: micşorarea procentajului de reducere a tarifelor, de la -6% la -1,3%, majorarea unui spor de eficienţă, de la 25% la 50%, şi informarea Enel despre faptul că un control nu avea la bază o reclamaţie, ci făcea parte din programul anual de control.

Enel România, parte a grupului italian de utilităţi Enel, cuprinde diverse firme cu activităţi de producţie, distribuţie şi furnizare a energiei.

În 2005, Enel a cumpărat de la stat companiile de distribuţie şi furnizare a electricităţii Electrica Banat şi Electrica Dobrogea. Trei ani mai târziu, compania a preluat şi Electrica Muntenia Sud, care alimentează Capitala cu energie.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb