VICTOR PONTA:  "Tudose să preia şi conducerea PSD şi să încerce să guverneze bine"

A.C.
Politică / 11 octombrie 2017

Victor Ponta

Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a menţionat că "există o singură soluţie cât de cât bună în acest moment Tudose să preia şi conducerea PSD şi să încerce să guverneze bine".

Ponta a scris, pe Facebook: "Eu ştiu ( sper să ştie şi Tudose) că dacă Dragnea rămâne şef la Partid totul va merge din rău în mai rău - Dragnea va sabota Guvernul din Parlament, va controla alte instituţii unde şi-a plantat oamenii ( în primul rând Curtea de Conturi) , va anunţa zi de zi măsuri populiste şi va da vina pentru orice problemă pe Tudose."

Fostul premier a adăugat: "Tudose are însă o uriaşă problema : el guvernează - şi o face încă cu oamenii lui Dragnea, sabotat de Parlamentul lui Dragnea, criticat de jurnaliştii lui Dragnea şi înjurat public de "bătăuşii mediatici" ai lui Dragnea! Dacă Tudose doar îi arată pisica lui Dragnea şi nu rupe pisica eu sunt convins că va pierde - însă cel mai grav este că vom pierde toţi pentru că instabilitatea şi haosul guvernamental şi politic ne afectează pe toţi! Când s-a hotărât să se revolte ( foarte târziu) Sorin Grindeanu a încercat să lovească exact în membrii principali ai "Cartelului" : l-a schimbat pe Busuioc şi pe Tunaru ( ANAF) şi a trimis propunerile pentru înlocuire lui Shaideh şi Carmen Dan - însă era deja weekend şi Klaus Iohannis era la Sibiu ( aşa se scrie istoria)!".

Redăm integral postarea lui Victor Ponta:

"Tudose s-a decis să fie Prim Ministru - asta este o veste bună ! Cât ne costă însă pe toţi această decizie şi mai ales ce şanse are? După ce din Noiembrie 2015 am avut doar Guverne "Dragnea" ascunse în diverse forme se poate schimba ceva sau nu? Ce ne aşteaptă în România?

În 24 de ore Tudose poate să scape de oamenii prin care Liviu Dragnea şi "Cartelul de la Teldrum" controlau banii şi activitatea Guvernului : Sevil Shaideh şi Mihai Busuioc - Dragnea va rămâne doar cu "secretara" Carmen Dan ( restul miniştrilor sunt oportunişti sau insignifianţi) şi o puzderie de "soldaţi" prin eşaloanele doi şi trei.

Dosarul de la DNA şi promovarea lui Busuioc la Curtea de Conturi pentru a bloca timp de 9 ani orice control privind banii cheltuiţi de Elena Udrea, Liviu Dragnea şi Sevil Shaideh la MDRAP îi oferă această şansă ( las la o parte faptul că Busuioc să controleze contractele contrasemnate tot de Busuioc reprezintă nu doar un conflict de interese ci direct mafiotizarea unei instituţii atât de importante cum este CC - dar aşa e în "Republica Dragnea")!

Eu ştiu însă ( sper să ştie şi Tudose) că dacă Dragnea rămâne şef la Partid totul va merge din rău în mai rău - Dragnea va sabota Guvernul din Parlament, va controla alte instituţii unde şi-a plantat oamenii ( în primul rând Curtea de Conturi) , va anunţa zi de zi măsuri populiste şi va da vina pentru orice problema pe Tudose ; va spune din nou pe la toate colţurile că Tudose ( ca şi Grindeanu) este vândut "Sistemului"; va face propagandă anti Guvern în Partid şi va folosi toate resursele TELDRUM că să cumpere jurnalişti, analişti şi sondaje de opinie care să atace în locul lui - în timp ce el va afişa un zâmbet mieros şi va face declaraţii de iubire exact ca Pablo Escobar pentru victimele sale!

Rezultatul va fi un dezastru

- pentru România ( când va veni din nou criza vom fi mai rău decât în 2009)

- pentru Guvern ( oamenii vor vedea că nimeni nu mai poate să ofere stabilitate şi predictibilitate unor politici publice)

- pentru PSD (partidul va fi sancţionat la vot pentru că a acceptat dictatura lui Dragnea şi şi-a bătut joc de sprijinul popular obţinut în 2016)!

Există o singură soluţie cât de cât bună în acest moment : Tudose să preia şi conducerea PSD şi să încerce să guverneze bine / dacă Grindeanu reuşea acest lucru în iunie azi nu mai aveam deloc asemenea probleme!

Haideţi să va explic de ce :

Din Noiembrie 2015 şi până azi România a fost condusă de 3 Guverne "Liviu Dragnea" - din rău în mai rău:

1. " Dragnea 1 " = Guvernul "Cioloş - Dancu" a fost negociat, votat şi sprijinit de Liviu Dragnea după care a fost folosit drept cal de bătaie şi ţap ispăşitor în campania din 2016 .

În toamna lui 2015 Liviu Dragnea s-a tot rugat de Klaus Iohannis să accepte un târg : el Dragnea îi retrage sprijinul politic Guvernului "Ponta" şi Iohannis îl pune pe Vasile Dancu Prim Ministru până la alegeri / eu am ştiut de la început de acest lucru dar am vrut să duc la bun sfârşit guvernarea - a venit însă tragedia de la "Colectiv" şi tot ce a mai obţinut Dragnea de la Iohannis a fost Dancu vicepremier şi şef la MDRAP ( cu Mihai Busuioc Secretar general al Ministerului)!

Pentru "deontologii" care încă spun pe la tv că se luptă cu abuzurile lui Kovesi le reamintesc că aceasta a primit al doilea mandat în 2016 la propunerea Ministrului Justiţiei din Guvernul "Cioloş - Dancu" / atunci Dragnea a susţinut această numire pentru că spera să îşi negocieze în continuare dosarele cu "Teldrum"

Dacian Cioloş nu a candidat nici pt PNL nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca Premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020 - ghinion.

Şi Vasile Dancu avea promisiunea lui Dragnea că va fi propus Premier PSD după Alegeri - alt ghinion!

Cuvântul lui Dragnea valorează mai puţin şi decât cuvântul lui Băsescu! În timp ce îi mintea pe Cioloş şi Dancu el i-a făcut ţintă în Campania din 2016 fiind convins că poate să ajungă el însuşi Premier / dar a apărut acea problema legală din Legea 90/2001 şi refuzul lui Iohannis - ghinion Dragnea aici !

2. "Dragnea 2" = Guvernul "Grindeanu- Shaideh" instalat în Ianuarie 2017 era controlat total de Dragnea prin Busuioc - Shaideh- Carmen Dan / însă forţarea OUG 13 şi laşitatea cu care Dragnea s-a spălat pe mâini a produs prima fisură ireparabilă.

Grindeanu putea să fie Premierul ideal pt Dragnea - liniştit, neconflictual, fără suport în Partid sau la mase / de altfel i-a numit toţi oamenii şi i-a înghiţit toate umilinţele cu stoicism!

Dragnea însă este obişnuit doar cu genul de subordonaţi ca ai lui la CJ Teleorman: obedienţă totală, mai inculţi decât el - dispuşi să comită orice infracţiune la ordin, fără mândrie şi fără iniţiative proprii - şi Grindeanu pur şi simplu nu era aşa!

Când s-a hotărât să se revolte ( foarte târziu) Sorin Grindeanu a încercat să lovească exact în membrii principali ai "Cartelului" : l-a schimbat pe Busuioc şi pe Tunaru ( ANAF) şi a trimis propunerile pentru înlocuire lui Shaideh şi Carmen Dan - însă era deja weekend şi Klaus Iohannis era la Sibiu ( aşa se scrie istoria)!

Dragnea a trecut moţiunea de cenzură contra Guvernului PSD cu 8 voturi în plus de la Grupul Minorităţilor - a fost însă cea mai mare greşeală politică a vieţii sale şi de la acel moment pentru el nu putea să urmeze decât drumul ( mai lent sau mai rapid dar inevitabil) spre final.

3. "Dragnea 3 " = Guvernul "Tudose - Shaideh" instalat în iunie 2017 a fost semnul uriaşei slăbiciuni a lui Dragnea! A vrut să propună alţi premieri mai fideli ( Dan, Dancila, Shaideh din nou , etc) dar nu a avut de ales şi a acceptat numele impus de Iohannis.

Tudose era clar că va fi mult mai dificil decât Grindeanu- mai bine ancorat şi în Partid şi în Sistem , mai combativ, mai dur şi mai experimentat. Şi oricum orice idee a lui Dragnea de a-l da jos şi pe el ar fi fost prea mult chiar şi pentru un PSD complet anesteziat - ghinion Dragnea.

Însă după o mică perioadă de sperietură "Daddy" a revenit la priorităţile sale : controlul tuturor banilor prin Sevil Shaideh, al Guvernului prin Busuioc, al Partidului prin execuţii ( gen Ţuţuianu) şi al media prin "analişti" bine plătiţi şi sondaje falsificate - plus atacuri la adresa DNA având însă ca singur obiectiv să o aducă din nou pe Kovesi la masă la care stăteau ei doi atât de prietenoşi în vremurile bune!

Şi uite că a venit momentul în care Tudose s-a săturat mai repede decât Grindeanu şi a făcut primul pas din ceea ce trebuia să facă de la început : să scape de Shaideh şi Busuioc ( plus încă câţiva miniştri proşti sau corupţi) şi să-i arate lui Dragnea că el nu va suporta orice şi oricât! F bine .

Tudose are însă o uriaşă problema : el guvernează - şi o face încă cu oamenii lui Dragnea, sabotat de Parlamentul lui Dragnea, criticat de jurnaliştii lui Dragnea şi înjurat public de "bătăuşii mediatici" ai lui Dragnea!

Dacă Tudose doar îi arată pisica lui Dragnea şi nu rupe pisica eu sunt convins că va pierde - însă cel mai grav este că vom pierde toţi pentru că instabilitatea şi haosul guvernamental şi politic ne afectează pe toţi!

Creşterea economică este rezultatul reformelor din 2013-2014 şi al contextului internaţional în care şi UE şi celelalte ţări cresc rapid - însă niciodată nu e Crăciun în fiecare zi / iar România în loc să profite de aceşti ani buni şi să se pregătească pentru când vin iar vremuri rele doar cheltuie şi distruge bazele economice şi sociale ale dezvoltării!

Eu văd cum ne îndreptăm cu toată viteza către un alt an 2009 - cu suferinţe şi pierderi la fel de mari! Dragnea este chiar mai rău decât Băsescu - nu da doi bani pe nimic altceva în afară de pielea şi viaţa lui. Dacă Tudose are curaj şi hotărâre lucrurile încă pot fi îndreptate - îi urez sincer succes!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb